Pokhara image

Pokhara


Reviews

Pokhara
Nepal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Nepal Pokhara
ThijsVDenBurg was hier 31 Jan 2011
Nepal is het land bij uitstek om trekkingen in het hooggebergte te doen. Jaarlijks trekken er hordes toeristen vanuit Kathmandu richting de eeuwig besneeuwde toppen. Ook de voormalig hippiestad Pokhara is een van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Nepal. De meeste toeristen komen echter niet verder dan het toeristische Lake Side om vanuit daar een trekkingstocht naar en om de Annapurna te doen. Als je er langer verblijft leer je ook wat de omgeving verder nog te bieden heeft buiten de stad. Een van de beste manieren om dit te ontdekken is om op een tweewieler de weg op te gaan. Voor de gemotoriseerde mensen onder ons is het huren van een Royal Enfield een echte aanrader. Maar vooral met de fiets is het leuk om met mensen in contact te komen. Een kilometer of 10 ten Zuiden van Pokhara liggen de twee zoetwatermeren Begnas Lake en Rupa Tal. Omgeven door een groene bosrijke omgeving. Om er te komen ga je de laatste 2 kilometer voor een zandweg. Wandelen of zwemmen in alle rust, buiten wat locals om. Alternatief te bereiken door een taxi of de bus naar het plaatsje Lekhnath en dan wandelen naar de meren.
Stad
 • Prachtige natuurlijke omgeving
 • Relatief eenvoudig te bereiken
 • Weinig bezocht door toeristen
 • Ben je op de fiets dan is het laatste stukje wat zwaarder
Review geplaatst op 2018-08-17
9
Nepal Pokhara
ThijsVDenBurg was hier 28 Feb 2011
In de tweede stad van Nepal, Pokhara heb je naast de relaxte sfeer en het mooie uitzicht op de Himalaya ook enkele grot bezienswaardigheden. Zo is er het kleine Devi Falls, welke bij droog weer bijna leegstaat. De Mahendra cave in het Noorden van Pokhara, Indrukwekkende grot maar niet bijster goed onderhouden. Dicht in de buurt is the Batcave. Niet met de batmobiel maar wel met honderden vleermuizen die op een halve meter van je hoofd hangen. Leuk om mee te maken. Maar een gids van de Batcave gaf aan dat hij nog een grottenstelsel kende waar bijna geen toeristen kwamen. Een beetje wantrouwend zijn we met hem meegegaan. 45 minuten door de landerijen wandelen. Prachtig uitzicht over de gele koolzaadvelden. Tot opeens een kleine grotopening opdoemde. De naam the Cristal cave was helemaal terecht. Fonkelende wanden wanneer er licht op geschenen werd. Een klein jongetje zat een vuurtje te stoken, oftewel hier komen niet veel mensen anders zou dat nooit kunnen. Het was zeker de moeite waard. Maar het is geluk hebben of de grot bekend is bij de gidsen.
Stad
 • Grot is erg toegankelijk
 • Wandeling naartoe is prachtig
 • (bijna) geen andere toeristen
 • Gidsen zijn op hun hoede vanwege directie batcave
 • Niet bekend bij veel gidsen
Review geplaatst op 2018-07-12
9
Nepal Pokhara
Sgtravel was hier 31 Oct 2012
Als je opzoek bent naar een uitvalsbasis in Nepal, zoek dan niet verder Pokhara is de plek. Gelegen aan het Phewa meer met uitzicht op de Annapurna giganten,is dit een droomlocatie waar je vele activiteiten kunt ondernemen. In de directe omgeving kun je met een bootje op het meer varen en de drijvende Tal Barahi tempel bezoeken,hierna kun je doorvaren naar de overkant en de heuvel beklimmen voor de Peace pagoda. Naast deze mooie tempel heb je er ook een schitterend uitzicht over de Pokhara vallei en de achterliggende Himalaya. Vanaf een ander uitzichtpunt Sarangkot kun je gaan Paragliden of lekker wandelen in de omgeving, tevens zijn er dagtochten mogelijk die je dichter bij de bergen brengen en authentieke dorpjes bezoeken. Als je langer de tijd hebt zijn de wandeltochten in het Annapurna gebied een must, deze variëren van 5 dagen naar Poon hill tot 3 weken rondom het hele massief!!! In pokhara zijn vele restaurantjes en hotels te vinden die voor onze begrippen zeer goedkoop zijn, ik verblijf de laatste jaren in de Peace dragon lodge(us$40) naast de peace pagoda. Met een beetje geluk word je hier elke ochtend wakker met een uitzicht om van te dromen, en heeft het een huiselijke sfeer.
Stad
 • Schitterende ligging aan het meer
 • vele goede restaurants
 • Enorm veel te zien en te doen in de omgeving
 • In oktober kan het er vrij druk zijn
Review geplaatst op 2016-10-14
8
Nepal Pokhara
AdriaanV was hier 31 Jan 2016
Pokhara met ongeveer 255.000 inwoners is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Nepal bent! Natuurlijk is het een stadje waar je veel toeristen en toeristen winkeltjes tegen komt. Net als een enorme hoeveelheid restaurantjes die over het algemeen redelijk goed voedsel op tafel zetten.Je kan er Grieks,Italiaans,Indiaas,Thais en zelfs Nepalees eten tegen redelijke prijzen en over het algemeen ook veilig eten.Het blijft natuurlijk oppassen met vlees en rauwe groenten. Maar naast de hoofdstraat en centrum is er zoveel meer te doen.Van hieruit onderneem je een (dag)tocht naar de top van Sarangkot, een plek om de zon te zien opkomen die op een schitterende wijze de de bergketen Anapurna in het licht zet, maar waar je ook kan genieten van alle parasailers die hier in grote getale door de lucht zweven. Je kan hier een dubbel vlucht wagen! Daarnaast is het bezoeken van de Peace Pagode een mooie trip! Tip voor luie reizigers,ga met een taxi naar boven en loop terug naar de weg waar je een bus naar Pokhara kan nemen. Ga naar het prachtige Pewa lake,huur een bootje en bezoek het tempel eilandje, of doe niets maar ga -vooral tegen de avond naar het meer ,ga zitten en wordt ZEN! Al met al ,genoeg te doen of juist te relaxen
Stad
 • Relaxte sfeer,
 • mooie omgeving
 • Genoeg trips in de omgeving te maken
 • Goed eten
 • Leuk shoppen
 • Zou het niet weten
Review geplaatst op 2016-10-13