Annapurna image
Annapurna image Annapurna image

Annapurna

Reviews

Annapurna
Nepal
Enimoz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Nepal Annapurna
Eén van de trekkings die je in Nepal kunt doen, is de Annapurna Circuit. In dit "rondje" loop je langs de bergen van het Annapurna massief, door 2 valleien, langs vele authentieke dorpen en het hoogste punt leidt je over de 5416m hoge Thorung La. Het makkelijkste is het om deze ronde tegen de klok in te lopen; je klimt dan iets geleidelijker en de klim over de pas is makkelijker. In de laaggelegen delen kom je door bossen en langs akkertjes met rijst en mais. Hoe hoger je komt, hoe ruiger het landschap wordt en hoe dichter je je bij de besneeuwde bergen bevindt. Voor deze tocht heb je een permit nodig, die je in Kathmandu kunt kopen. Vergeet daarbij niet je paspoort en pasfoto's mee te nemen! Omdat de trekking over grote hoogte gaat, is het belangrijk om rustig aan te stijgen en veel (niet-alcoholisch) te drinken. Je kunt de tocht in 15 dagen doen, maar als je de tijd hebt, zou ik er 20 dagen voor uittrekken. Je hebt dan onderweg ook nog de mogelijkheid om eens een halve dag te lopen (en dus minder te stijgen) of een dag langer in een leuk dorpje zoals Braga te verblijven, geen straf! Overnachten doe je in de alom aanwezige guesthouses, hier eet je ook en je spekt daarmee de lokale economie. Als je wat meer tijd hebt, kun je ook een side-trekking doen; de dagtrek van Manang naar Ice Lake en de 2-3 daagse trek naar Tilicho Lake zijn aanraders (ook voor het acclimatiseren)!
Regio
 • Ruig berglandschap
 • Geen gids nodig
 • Je steunt de lokale economie
 • Overal guesthouses om te eten/overnachten
 • Zeer vriendelijke bevolking
 • Minder bekende side-treks mogelijk
 • Kan druk zijn in het seizoen
Review geplaatst op 2017-12-28
10
Nepal Annapurna
Het gedeelte van de Annapurna dat wij liepen was fantastisch: overweldigend mooie natuur, zeer gevarieerd en erg leuke locals. Let wel op, Poon Hill schijnt vreselijk toeristisch te zijn. Daar sta je met 150 mensen de zonsopgang te bekijken. Wij liepen naar Mohare Hill en daar stonden we met 4 mensen. Dat was erg mooi! Guesthouses zijn goed geregeld, hoe hoger hoe kariger het eten, maar verder goede voorzieningen. Uiteraard niet overal een douche, maar dat verwacht je ook niet bij zo'n trekking. De locals die in de bergen wonen vinden het erg leuk dat je langs komt en kunnen de extra inkomsten ook goed gebruiken. Die emmer warm water om na 2 dagen te douchen voor 2 euro hebben we dan ook met plezier betaald!
Regio
 • goede guesthouses
 • gevarieerde natuur
 • prima wandelpaden
 • bepaalde routes zijn wel druk
Review geplaatst op 2017-06-01
8
Nepal Annapurna
Marije van de Vlekkert was hier 30 Sep 2006
Het meest populaire trekking gebied in Nepal en niet voor niets, het is makkelijk bereikbaar met bus en vliegtuig. Zelfs op een korte trektocht heb je al schitterend uitzicht op de Annapurna's, vooral het noordelijke gedeelte is nog zeer authentiek( de eerste 10 dagen van het circuit). Er zijn drie basis tochten, de kortste is naar het uitzichtpunt Poonhill op 3500m. Deze tocht duurt 5 dagen en geeft je mooie uitzichten op de Annapurna I/II en de Machhapuchhare, het pad is makkelijk met veel traptreden(zo'n 3000). Hierna komt de tocht naar het Basiskamp van Annapurna I op 4100m, deze neemt ongeveer 11 dagen in beslag en brengt je in het hart van deze bergketen. Heb deze tocht zelf nog niet gedaan maar de uitzichten moeten spectaculair zijn, het pad is ook iets zwaarder(minder treden) maar nog steeds goed te doen. De tocht der tochten in dit gebied is natuurlijk het Annapurna circuit, hierbij loop je in 3 weken rondom het hele bergmassief. Vooral het eerste gedeelte van Besi Sahar tot Muktinath is schitterend met authentieke dorpjes en een pas van 5400 meter. Helaas is er van Muktinath tot helemaal naar Pokhara een weg aangelegd waardoor het tweede gedeelte minder rustig is(in 2006 was deze er nog niet). Alle tochten beginnen en eindigen in Pokhara wat een mooi toeristisch dorp is aan een meer, Prima plek om een paar dagen bij te komen!!
Regio
 • Schitterende uitzichten op de Himalaya
 • Authentieke dorpjes bij Circuit
 • Overal vriendelijke mensen
 • In het hoogseizoen kan het druk zijn
 • De nieuw aangelegde weg zorgt voor drukte
Review geplaatst op 2016-10-15