Annapurna beste reistijd

Het weer in Annapurna

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Annapurna te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Annapurna? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Annapurna

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Annapurna:


Reisadvies
Voor Annapurna, Annapurna geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
11 januari Nationale Dag van Eenheid, 19 februari Nationale Dag van de Democratie, 21 oktober Diwali, 9 november Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Annapurna

Beste foto's & tips van Annapurna

'258347' door gorke '258347' door gorke

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Annapurna

gorke

Centraal Nepal wordt gedomineerd door het Annapurna gebergte en het dorp Pokhara. Er zijn 3 grote trekking routes in Centraal Nepal: naar Jomsom, naar Annapurna Sanctuary en een circuit van de Annapurna gebergte (Himal) zelf. Pokhara is ook een goede vertrekplaats voor korte treks van 1 tot 4 dagen, inclusief de "Royal" trekking. Mustang is geografisch ook een deel van de Annapurna regio. Ongeveer 2/3 van de trekkers in Nepal bezoekt de Annapurna regio. Het gebied is makkelijk bereikbaar, er zijn genoeg hotels in de heuvels en de trekkingen hier laten een goed beeld zien van zowel hoge bergen als laagland dorpjes.

'218578' door ejfovermaat '218578' door ejfovermaat

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Lonely tree

ejfovermaat

SCAN>>> deze boom viel op tussen al het groen van de landbouwveldjes.De foto is gemaakt in het Upper Mustang gebied in het noorden van Nepal. De lijjnen in deze foto vind ik zelf erg mooi.Zoals de veldjes en het opgestapelde hout op de daken van de vierkante huizen.Een fraai uitzicht voordat de afdaling naar dit dorpje begon.

'173371' door marlies84 '173371' door marlies84

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Meisje in Ghandruk

marlies84

Dit meisje was verbaasd om alle aandacht, maar was nog te klein om het te begrijpen. Ze zat samen met haar familie voor het huis, in Ghandruk

Laat kaart zien