Laos image
Laos image Laos image

Laos

Reviews

Laos
Azië
Vtilborg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Laos Champasak
Petra was hier 15 Mar 2018
Als een vogel over de toppen van de bomen scheren en de watervallen naar beneden zien storten! Superervaring. Met Green Discovery, goede organisatie!
Regio
  • Geweldige natuur
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Laos Champasak
Wow een ooievaar was hier 30 Nov 2016
Van 20 tot 25 december 2016 hier verbleven op het eiland Don Khon (niet te verwarren met het grotere Don Khong). Don Khon heeft een vaste brugverbinding met het kleinere Don Det. Dorp Het dorp Don Khon bestaat uit een hoofdstraat aan de noordzijde van het eiland waar de meeste hotels, guesthouses en restaurants aan zitten. De veerboot naar vaste wal heeft hier ook zijn aanlegplaats. Accomodatie Er zijn veel verschillende accomodaties in Don Khon, verbleven in Pan's Bungalows, direct rechts om de hoek bij de veerboot. Hier zijn 3 losstaande bungalows aan het water en 6 geschakelde in de tuin, de bungalows met Mekong rivier zicht kosten 30 USDOLLAR per nacht (incl. ontbijt) en zijn voorzien van airco, ventilator, goed bed, koelkast, bruikbare badkamer met toilet en douche en niet te vergeten een veranda met stoelen en hangmat. Wat te doen Veel mogelijkheden om excursies te boeken bijvoorbeeld een 2 uur durende boottrip van 16.00 tot 18.00 langs de eilanden met zonsondergang voor 150.000 kip ofwel 17,60 euro voor 2 personen. Een andere must see is een boottocht op zoek naar de Irrawaddy dolfijn voor hetzelfde bedrag als hierboven, maar dan om 06.00 uur met de brommertaxi naar het zuiden van het eiland en dan op de boot, uiteraard brengt de brommertaxi je ook weer terug. Zelf doen Een fiets huren voor 10.000 kip (1,37 euro) en in oostelijke richting de weg uit het dorp volgen, je komt bij een waterval (stroomversnelling), over avontuurlijke paden en bruggen.
Regio
  • Natuur
  • Rust
  • Goed eten
  • Prima accomodatie
  • Kunt er alleen met de boot komen
Review geplaatst op 2016-12-24
9
Laos
Mooie waterval(len) gelegen n een mooi park. Wel erg druk met toeristen, maar ga je in de ochtend, dan ontloop je die grotendeels. Je kunt hier ook wandelen en zwemmen en er is een Bear Rescue Centre.
Land
  • mooi!
  • druk
Review geplaatst op 2018-02-13
8
Laos Champasak
'Been there, Don Det', een makkelijk gemaakt grapje als je het eiland Don Det bezoekt. Dit eiland is één van de hoofdeilanden van de '4000 eilanden', in het zuiden van Laos. Je kunt hier heel makkelijk 'hoppen' naar een ander eiland, met de fiets of met een boot. Er zijn meerdere watervallen te bezichtigen, maar de Li Phi waterval, is toch wel de mooiste. Een fiets huur je al gauw voor één of twee euro per dag (verwacht niet teveel van de fiets). De toegangsprijzen voor de watervallen zijn hetzelfde. Ook moet je af en toe betalen voor een brug. Fiets lekker rond en geniet van alles wat je om je heen ziet; rijstvelden, gezellige restaurantjes en prachtige uitzichten over de Mekong. Een kayak tour kun je ook doen en voor een hele dag, inclusief lunch en bezichtiging van de Li Phi waterval kost je dat tussen de €15 en €25 euro (afhankelijk van je onderhandelingsvaardigheden). Overnachtingen kun je van €2 tot wel €50 vinden, afhankelijk van wat je wilt. Wij hadden een heel simpel rieten hutje aan de Mekong, met een ventilator en stroom, sanitair wat bijna niet noemenswaardig was en betaalden hiervoor 22.000 Kip per nacht, per hut. Oftewel, €2,10... Ja, dan neem je de gekko's op de koop toe.
Regio
  • Prachtige omgeving
  • Genoeg te doen; fietsen, kayakken
  • Watervallen
  • Unieke dolfijnen
  • Goedkoop
  • Helemaal tot rust
  • In hoogseizoen kan het druk zijn
Review geplaatst op 2017-01-12
10
Laos Centraal Laos
Veel mensen reizen in Laos van noord naar zuid, of andersom. Sommigen bezoeken i.v.m. de tijd alleen het noorden. Veel mensen laten Centraal-Laos liggen. Zonde zou ik zeggen, maar tegelijkertijd: gelukkig maar! Nu wordt Laos al niet overspoeld met toeristen, maar midden in Laos voel je je helemáál de enige reiziger. Met Thakaek (aan de Mekong) heb je een prima uitvalsbasis voor een 3 à 4-daagse scootertocht. Heb je nog nooit op zo'n ding gereden? Geen probleem, je kan het hier beter leren dan in bijvoorbeeld het drukke Vietnam. Geen kip op de weg... nou ja, die dan misschien wel, maar verder is er bijna geen verkeer. Vooral niet als je van de geasfalteerde weg afslaat. Tussen de rijstvelden en de karstbergen... puur genieten. Ja, hier kom je tot je rust, helemaal als je even stopt en je scooter uit doet. Als je kleine nederzettingen doorkruist zwaaien de kinderen naar je en roepen ze allemaal even vrolijk 'Sabaidee!'. Een scooter huur je voor ongeveer €6 euro per dag en een overnachting heb je al gauw voor €15 per nacht inclusief 1 of 2 maaltijden bij een homestay. Leuke ervaring om ook in aanraking te komen met de lokale bevolking en ze financieel te steunen. Als je in Laos bent, sla het midden niet over! Je kan ook meerdere grotten bezoeken, waarvan één met een bootje. De scooterronde die je vanuit Thakaek kan doen staat bekend als 'the loop'. Laat deze onorginele naam je niet weerhouden als je er bent, geloof me, hij is onvergetelijk.
Regio
  • Bijna alleen als toerist/reiziger
  • Prachtige natuur
  • Mogelijkheid van homestays
  • Scootertocht
  • Grotten
  • Bij regen kunnen de wegen glad zijn (modder)
Review geplaatst op 2017-01-12
7
Laos Noord Laos
Noord Laos en dan met name de regio boven luang Prabang is zeer mooi maar ook zeer arm. Het is een regio waar men leeft van de houtkap, landbouw, rubber teelt en visserij. Veel dorpen hebben geen elektriciteit en vaak alleen maar een pomp in het midden van het dorp voor stromend water. Door juist buiten de toeristische steden te komen zie je meer van het land en krijg je een veel beter gevoel voor de regio en bevolking. Door ook juist lokaal te overnachten komt een deel van je geld ook in de regio terrecht en niet bij bekende hotel ketens. Het zijn erg vriendelijke mensen die erg behulpzaam zijn al merk je wel dat er veel onderlinge strijd is tussen de stammen / politieke groepen die er zijn.
Regio
  • authentiek
  • erg arm
Review geplaatst op 2017-05-21
10
Laos
The gibbon experience werd mij door vrienden aangeraden en aangezien ik wel van avontuur houd, was ik snel overgehaald. Ziplinen en hiken door de jungle, zwoegend door hoogstaande rivieren en slapen op tientallen meters boven de grond in boomhutten, drie dagen afgezonderd van de buitenwereld met max. 7 anderen + de lokale gids(en). Echter supervet, midden in de jungle tussen de apen. Supergaaf uitzicht sochtends wanneer de mist nog in de jungle hangt. Hoewel relatief duur, was het ZEKER de moeite waard en fantastisch geregeld. Verwacht geen luxe, maar het eten is prima (en genoeg), het slapen oke en de gidsen erg lief. Engels is goed genoeg maar ze zijn vooral erg enthousiast, behulpzaam en hebben veel kennis over de jungle zelf en zijn inwoners.
Land
  • middle of nowhere
  • actief en bijzonder
  • relatief duur, (-maar zeker de moeite waard)
Review geplaatst op 2016-11-27
9
Laos Champasak
Als een vogel over de toppen van de bomen scheren en de watervallen naar beneden zien storten! Superervaring. Met Green Discovery, goede organisatie!
Regio
  • Geweldige natuur
  • Geen
Review geplaatst op 2016-10-14
8
Laos Centraal Laos
De Thakhek Loop is een vierdaagse brommer/motortocht die je op eigen gelegenheid door de binnenlanden van Laos maakt. Tussendoor kom je allerlei afslagen tegen die je naar watertjes en watervallen leiden waarin je een verfrissende duik kunt nemen. Een heerlijke tocht die je een 'The Motorcycle Diaries'-gevoel geeft.
Regio
  • Prachtige natuur
  • Onvergetelijke uitzichten
  • Paden zijn slecht begaanbaar bij regen
Review geplaatst op 2017-05-31
9
Laos
Een echte lokale markt bezoeken? Sta eens extra vroeg op om naar de markt te gaan als je op het Don Khong eiland bent. Don Khong is het grootste eiland van de Si Phan Don (= 4000 eilanden) een eilanden groep in de Mekong rivier in Zuid Laos. De lokale markt is midden op het eiland (kun je niet missen) en begint om 6.00 uur ’s ochtends tot ca 7.30 uur. Behalve de gewone dingen die je op een markt ziet, groente en fruit, hebben ze huishoudelijk artikelen, en verder veel kikkers, slangen, kevers, vissen, kippen etc. Veel dieren leven nog als ze verhandeld worden. Verder vind je op deze markt erg veel restauratie-kraampjes, waar zo vroeg al de heerlijke geuren van warme maaltijden opstijgen. De lokale Laotianen komen hier vooral om te ontbijten, en de sociale contacten.
Land
  • je ziet de zon opkomen
  • je kunt heerlijk lokaal ontbijten
  • rariteiten bekijken op de markt
  • geen
Review geplaatst op 2017-03-15
9
Laos Noord Laos
Een trekking langs de bergstammen van Noord-Laos is een bijzondere ervaring in een ongerept gebied. De bevolking is puur en zeer toegankelijk. Het bergachtige gebied is prachtig en gevarieerd. Uit het niets duiken de dorpjes van de diverse stammen op. In enkele dagen hebben we wandelend en per boot diverse stammen bezocht, sommigen in traditionele kledij, anderen in hun dagelijkse kloffie, zoals de oma op de foto. Toerisme stond destijds nog in de kinderschoenen, wegen waren slecht en onverhard, de ervaring daardoor des te puurder. Dit jaar gaan we terug naar Laos. We zijn benieuwd of de cultuur bewaard is gebleven.
Regio
  • Traditionele bergstammen
  • Prachtige landschappen
  • Bergachtig terrein met steile delen
Review geplaatst op 2017-09-30
9
Laos Noord Laos
De bergdorpjes in het Noorden van Laos zijn zeer de moeite waard. Het grootste gedeelte van de vele stammen van laos, woont in het noorden. Maak hier een trekking en wandel van dorp naar dorp of ga via de namtha river per boot het gebied in. Luang Namtha is een uitstekende uitvalsbasis
Regio
  • Het echte laos
  • Authentiek dorpsleven
  • primitieve omstandigheden
Review geplaatst op 2017-09-30
8
Laos Noord Laos
In Laos kom je op elke lokale markt wel een bijzonder uitgedoste dorpeling tegen. dat is één van de vele mooie en bijzonder kanten van dit prachtige en vriendelijke land
Regio
  • Wereld erfgoed Luang Prabang
  • Landelijke omgeving
  • Toeristischer dan rest van Laos
Review geplaatst op 2017-09-30
8
Laos
Luang Prabang is een serene plaats, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco stata. De religieuze sfeer is alom aanwezig. Overal zijn tempels en monniken. Ondanks het feit, dat er aardig wat toeristen komen heeft de stad zijn unieke karakter weten te behouden.
Land
  • Wereld erfgoed
  • Meer toerisme dan elders in Laos
Review geplaatst op 2017-09-30
8
Laos Luang Prabang
Luang Prabang is een serene plaats, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco stata. De religieuze sfeer is alom aanwezig. Overal zijn tempels en monniken. Ondanks het feit, dat er aardig wat toeristen komen heeft de stad zijn unieke karakter weten te behouden.
Stad
  • Wereld erfgoed
  • Meer toerisme dan elders in Laos
Review geplaatst op 2017-09-30