Paulvanderzaal

profiel Paulvanderzaal

Naam

Paul van der Zaal

Reviews

1

Foto's & tips

28

Blogs

0

Lid sinds

04 January 2012

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Frankrijk

Over mij

Grote vriendelijke reus

Mijn Motto

'Reizen is beleven, proeven, genieten en ontspannen'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Model

FZ 200

Overige

Panasonic TZ2

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (28)

'480869' door Paulvanderzaal '480869' door Paulvanderzaal

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Quan Lan Island

Paulvanderzaal

Als je naar of door Halong bay wilt gaan dan kan je een 2 dagse trip boeken op een boot die alleen maar op het water blijft. ook kan je een korte trip maken door Halong Bay. Wat veel mensen niet weten of gewoon links laten liggen is Quan Lan Island. als je voor deze optie kiest dan ga je door Halong Bay heen met een Snelle of Langzame boot. Je ziet dus Halong Bay waar je al snel 30 minuten a een 3 uur rondvaart afhankelijk van je boot keuze. Op het eiland is het super relaxed al wordt er wel gebouwd en komen er steeds meer rijke mensen uit Hanoi een vakantiehuis bouwen. Momenteel is het eiland erg ontspannen en kan je er geweldig lekker fietsen. ook de stranden zijn vrijwel "leeg" omdat de gemiddelde vietnamees niet bruin wil worden want dan ben je een boer (zeg maar Holland rond 1700) Je kan er erg goed eten en de mensen zijn erg gastvrij. Toen we een fietstocht maakten op het eiland werden we verrast door een stortbui dus wij schuilen onder een boom met parka... hierop werden we subiet gevraagd om thee te komen drinken bij mensen 2 huizen verder dan waar we stonden. Niks geks gewoon interesse en gastvrijheid. Oma (82) was het meest open en het was voor iedereen handen en voeten werk omdat wij geen vietnamees spraken en zij geen Engels of Frans. Gelukkig kom je een eind met je lonelyplanet phrasebook en na de thee was de regenbui ook over en werden we na veel vriendelijke groeten uitgezwaaid. TIP: A zoek de stranden - kaartje van het eiland kan je bij je hotel krijgen B Ga Fietsen ( we insmeren ook met bewolking :)) C Ngan Ha Hotel is een aanrader, aardige mensen, schoon hotel en heerlijk eten op het terras. Oja men spreekt geen engels hun kinderen wel. D Als je de boot terug neemt Let dan op ze gaan echt op tijd dus ben je te laat = geen boot meer dit is overgens overal in Vietnam zo.

'480874' door Paulvanderzaal '480874' door Paulvanderzaal

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Privé Rondreis Noord.

Paulvanderzaal

Wil je door Noord Vietnam dan moet je in veel gevallen een gids hebben omdat de regering dit eist bv noord oost Vietnam. Ik zelf ben niet het groepsreistype dus ga ik mijn eigen weg. Een prive chauffeur en gids zijn in mijn boekje een luxe maar in Vietnam is het nog goed betaalbaar. Het leuke is dat ze (mits je een beetje een band op bouwt) je meenemen naar allerlei leuke locaties die je zelf nooit zou vinden of zou gaan zien. BV markt, schooltjes, ziekenhuis, dorpjes, eettentjes etc etc Ook leer je heel veel van het gebied en van de locale cultuur. want de aziaat in het algemeen wil je altijd ter dienst zijn en zegt altijd ja en amen maar je ziet niet vaak wat er allemaal werkelijk gebeurt. Door op te trekken met een gids en chauffeur hoor je en zie je veel meer en toevallig is het in Vietnam erg betaalbaar. Bereid je wel voor op wat je wil zien en doen en geef dat aan want alleen op die manier kan je gids zich goed instellen en een passende planning maken of afwijken van de planning die is opgesteld. De activiteiten hangen namelijk erg af van de route die je neemt samen met de maankalender iv marktdagen en feestdagen. Voor de noordelijke regio moet je wel goed weten wie je als chauffeur hebt en welk vervoer je hebben omdat de wegen verraderlijk kunnen zijn en je een ervaren man nodig hebt. Via vietnamalacarte.nl hebben wij een goede ervaring opgedaan maar er zijn natuurlijk ook andere partijen die dit aanbieden.

'437141' door Paulvanderzaal '437141' door Paulvanderzaal

Costa RicaLiberia

Costa RicaLiberia

Wilde Toekan

Paulvanderzaal

Net voor het ontbijt kwam er dagelijks een paartje toekans langs bij een groep fruitbomen naast het restaurant. Handig genoeg blijven deze grote vogels stil zitten waardoor je de tijd hebt om af te drukken.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik