Jordanië image
Jordanië image Jordanië image

Jordanië

Reviews

Jordanië
Azië
REDACTIE

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Jordanië Wadi Rum
Bart Nikkels was hier 30 Nov 2018
Wadi Rum is een prachtige locatie in het gastvrije Jordanië. Deze woestijn beschikt over mooie vergezichten en schitterende rotspartijen. Tijdens een verblijf in de Wadi Rum kun je het echte nomaden leven beleven. Een overnachting in een authentieke tent en een traditioneel diner geven je het idee dat je, als "Lawrence of Arabia", samen met de bedoeïen leeft. Een overnachting in de woestijn kun je op verschillende plaatsen boeken (ook online). Let er wel op dat de locatie van het tentenkamp daadwerkelijk in de Wadi Rum woestijn ligt en niet in één van de plaatsen er net buiten. Een bezoek aan deze prachtige locatie is absoluut de moeite waard.
Highlight
  • goede sfeer
  • vriendelijke mensen
  • mooie locatie
  • vooraf onduidelijk wat je exact boekt
Review geplaatst op 2019-05-08
8
Jordanië
Mieke was hier 15 Mar 2018
In dit land zijn zowel fraaie landschappen als cultuur te ontdekken. Vergeet vooral Wadi Rum, Dana natuurpark, de dode zee en de oude stad Petra niet. Dit zijn top bezienswaardigheden. Jordanië is een veilig land om rond te reizen. Veel mensen twijfelen hieraan omdat het grenst aan Syrië. Die twijfel is onterecht.
Land
  • Variatie in cultuur en natuur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Jordanië
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Als je in Jerash aankomt valt gelijk de Hadrianuspoort op. Ziet er prachtig uit. En de hele site is erg interessant, vooral als je van deze oudheden houdt. Het is er erg rustig, geen toerist te zien. Wel een aantal lokale bezoekers. Er lopen ook een aantal lokale gidsen rond, die je graag de geschiedenis willen vertellen en je al die prachtige plekken willen laten zien. Je kan je hier echt wel een dag vermaken.
Land
  • prachtige ruïnestad
  • fotogeniek
  • rustig, geen toeristen
  • lokale gidsen aanwezig
  • het kan er behoorlijk warm zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Little Petra is kleiner dan Petra maar echt de moeite waard om te bezoeken. Zoals in heel Jordanië, komen hier ook maar weinig toeristen. Dus heb je alle tijd om rustig foto's te maken. Af en toe kom je lokale mensen tegen, zoals geitenhoeders en soms nomaden. Handig is wel om een gids mee te nemen, deze kan je alle mooie plekken laten zien, zoals ook bijzondere muurschilderingen.
Land
  • geweldige natuur
  • interessante bezienswaardigheden
  • vriendelijke mensen
  • in de zomer kan het hier bloedheet zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Een geweldig mooi gebied. Dit moet je echt bezoeken en ook een paar dagen verblijven. De kleuren veranderen om de paar uur, zo prachtig. Natuurlijk moet je wel een gids mee want alleen hier rondrijden of lopen is te gevaarlijk want je kan hier makkelijk verdwalen.
Land
  • fotogeniek
  • zomers erg heet
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Jordanië
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Akaba is een ideale stad om van hieruit een boottocht over de Rode Zee te maken. Je kan er goed snorkelen. Ontzettende veel verschillende visjes zijn er te bewonderen. Halverwege de boottocht wordt er meestal een barbeque georganiseerd. Heerlijk! De stad zelf is rustig. Je kan er het Fort bezoeken en een mooie moskee.
Land
  • mooie boottocht
  • snorkelen
  • veel visjes te zien
  • Fort bezoeken
  • het kan er zomers behoorlijk heet zijn
Review geplaatst op 2017-03-08
10
Jordanië Jerash
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Als je in Jerash aankomt valt gelijk de Hadrianuspoort op. Ziet er prachtig uit. En de hele site is erg interessant, vooral als je van deze oudheden houdt. Het is er erg rustig, geen toerist te zien. Wel een aantal lokale bezoekers. Er lopen ook een aantal lokale gidsen rond, die je graag de geschiedenis willen vertellen en je al die prachtige plekken willen laten zien. Je kan je hier echt wel een dag vermaken.
Stad
  • prachtige ruïnestad
  • fotogeniek
  • rustig, geen toeristen
  • lokale gidsen aanwezig
  • het kan er behoorlijk warm zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië Petra
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Little Petra is kleiner dan Petra maar echt de moeite waard om te bezoeken. Zoals in heel Jordanië, komen hier ook maar weinig toeristen. Dus heb je alle tijd om rustig foto's te maken. Af en toe kom je lokale mensen tegen, zoals geitenhoeders en soms nomaden. Handig is wel om een gids mee te nemen, deze kan je alle mooie plekken laten zien, zoals ook bijzondere muurschilderingen.
Stad
  • geweldige natuur
  • interessante bezienswaardigheden
  • vriendelijke mensen
  • in de zomer kan het hier bloedheet zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Jordanië Akaba
Photofreak was hier 30 Sep 2016
Akaba is een ideale stad om van hieruit een boottocht over de Rode Zee te maken. Je kan er goed snorkelen. Ontzettende veel verschillende visjes zijn er te bewonderen. Halverwege de boottocht wordt er meestal een barbeque georganiseerd. Heerlijk! De stad zelf is rustig. Je kan er het Fort bezoeken en een mooie moskee.
Stad
  • mooie boottocht
  • snorkelen
  • veel visjes te zien
  • Fort bezoeken
  • het kan er zomers behoorlijk heet zijn
Review geplaatst op 2017-03-08
10
Jordanië
Avannierop was hier 31 Aug 2016
Petra is echt een MUST see voor iedereen. Het is een onbeschrijfelijke ervaring als je de koof uit komt en recht op de Treasury af loopt. Als het kan verblijf de nacht in het dorpje zodat je vroeg in de ochtend aan je bezoek door Petra kan beginnen. De wandeling naar de monastery is een flinke maar zeker waard. Vergeet onderweg naar boven niet achterom te kijken, het is prachtig!
Land
  • Cultuur
  • Wereld wonder
  • Uniek
  • Beeldschoon
  • hitte
Review geplaatst op 2016-11-23
9
Jordanië
Haribobanaan was hier 31 Aug 2016
Voor een unieke kijk op Petra kun je de geheime Al-Khubtha Trail lopen. Het eindpunt van deze route is namelijk een uitzichtpunt vanwaar je The Treasury (Al-Khazneh) van boven kunt zien. Achter de koningsgraven (Royal Tombs) bevindt zich een trap uitgehouwen in de rotsen, dit is het beginpunt van de trail. De route is niet echt super geheim; het beginpunt van de route staat als je goed kijkt ook gewoon aangegeven op de stadskaart van Petra, die je bij de ingang kunt pakken. Af en toe is het wel even goed zoeken hoe dit pad loopt, maar onderweg heb je prachtige uitzichten over Petra. Wil je er zeker van zijn dat je niet verdwaald, dan kun je er altijd voor kiezen om een lokale gids mee te nemen. Ik vond het echter wel leuk om zelf op ontdekking uit te gaan. Het mooiste is dat je hier geen toerist tegenkomt. Een aanrader is om de beklimming aan het eind van de dag te gaan doen. De temperaturen zijn dan wat gedaald en bovendien kun je genieten van een prachtige zonsondergang over de oude stad. Vergeet overigens niet om water mee te nemen! Na ongeveer 1,5 a 2 uur lopen kom je bij een tentje, waar je thee kunt krijgen van een bedoeïen. Als je naar beneden kijkt zie je hier Het Treasury van bovenaf. De vele traptreden maken dit een redelijk pittige beklimming. Maar dit is de moeite meer dan waard omdat je wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht!
Land
  • Prachtige vergezichten over de oude stad
  • Unieke foto van Het Treausury
  • Geen/nauwelijks toeristen
  • Reptielen, veel hagedissen in dit gebied
  • Op ontdekking in Petra
  • Temperaturen; denk aan water!
  • Route is niet altijd duidelijk aangegeven
  • Redelijk pittige klim
Review geplaatst op 2017-02-13
10
Jordanië Petra
Wendier was hier 31 Mar 2016
Ik weet het, ik val in cliches, maar Petra is onbeschrijfllijk! Het is zo mooi en zo anders dan alles wat ik eerder zag. Alleen het natuurlijke landschap al met stenen in alle kleuren rood, roze, geel en oranje is de moeite waard. Om nog maar niet te spreken over de gebouwen die de Nabateeers uit de rotsen hakten. Zo mooi en groot, onbegrijpelijk hoe ze dat hebben kunnen maken. Ik kan er maar 1 ding over zeggen: dit moet je met eigen ogen gezien hebben!
Stad
  • mooie gebouwen
  • mooie natuur
  • heel bijzonder
  • Geen
Review geplaatst op 2018-02-17
8
Jordanië
In dit land zijn zowel fraaie landschappen als cultuur te ontdekken. Vergeet vooral Wadi Rum, Dana natuurpark, de dode zee en de oude stad Petra niet. Dit zijn top bezienswaardigheden. Jordanië is een veilig land om rond te reizen. Veel mensen twijfelen hieraan omdat het grenst aan Syrië. Die twijfel is onterecht.
Land
  • Variatie in cultuur en natuur
Review geplaatst op 2016-08-08
8
Jordanië
MiekeDeHaas was hier 28 Feb 2015
De stad Madaba is de moeite waard om te bezoeken. Heel veel toeristen zie je hier nog niet. En de toeristen die er komen bezoeken het 6de-eeuws mozaïek in de Sint-Joriskerk (church of St.George) om vervolgens door te reizen naar Mount Nebo. Beide zijn dan ook echt de moeite waard. Daarnaast heb ik het indrukwekkende Archeologisch Park en de Apostelkerk bezocht. Maar er is veel meer te beleven. Madaba heeft een gezellige oude soek waar je vele tafereeltjes en afwisselende straatbeelden tegenkomt. Je ziet de lokale handwerkslieden hun producten maken, schoenmakers waar je met een gerust hart je schoen kunt achterlaten en heel veel oude ambachten. En natuurlijk is het genieten om tussen de prullaria en allerlei snuisterijen te lopen. Je komt ogen te kort. Het centrum heeft een aantal drukke winkelstraten met een gezellige sfeer, oude huizen uit de Osmaanse tijd en een keur aan restaurants. Kortom een prettige en overzichtelijke stad met vriendelijke mensen. Ik heb me hier twee dagen uitzonderlijk goed vermaakt.
Land
  • Overzichtelijke stad
  • Culturele hoogstandjes
  • Vriendelijke mensen
  • Afwisselend
  • Bedoeïenen vragen soms om geld
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Jordanië Aqaba Governorate
MiekeDeHaas was hier 28 Feb 2015
De Wadi Rum is een onovertroffen mooi woestijngebied en natuurlijk moet je een jeeptocht maken door dit gebied. Ik kan je verzekeren dat na elke bocht er een nieuw subliem zicht voor je neus opduikt. Het dompelt je onder in een landschap wat kleineert. Je moet het zien om het te geloven. Het is net een maanlandschap. Ik heb gelogeerd in één van de bedoeïenkampen die in de woestijn staan. Ik vond dit een onvergetelijke ervaring. Bij het reserveren heb ik erop gelet dat het kamp zover mogelijk in de woestijn ligt. Des te minder lichtvervuiling heb je. Bovendien kun je dan vanuit het kamp zo de woestijn inlopen en gaan genieten van de zonsondergang en al wandelend komt er van alles op je pad. Jammer dat ik maar één nacht geslapen heb in dit overweldigend woestijngebied. Het slapen, het eten, de tour door dit gebied, de locals, de dansen bij het avondvuur en de thee, echt alles was super.
Regio
  • Prachtige landschappen
  • In maart is het erg rustig
  • Sprookje
  • In de zomer te heet
Review geplaatst op 2016-12-15