Akaba

In het uiterste zuidwesten van het land ligt de stad Akaba. Het is de enige havenstad van Akaba, gelegen aan de Rode Zee. Akaba grenst in het westen aan de Israëlische stad Eilat. Bezienswaardigheden zijn het Fort van Akaba en het archeologisch museum. Daarnaast zijn de stranden en de zee ook uitstekende plekken om te vertoeven.

Informatie over Akaba

Beste foto's & tips van Akaba

'265653' door Car '265653' door Car

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Lachen en zwemmen met

Car

Van top tot teen gekleed en arm in arm waren deze twee meiden aan het zwemmen maar eigenlijk vooral aan het lachen. Ik kreeg contact met ze en na enige twijfel heb ik gevraagd of ik ze op de foto mocht zetten. Neeeee dat vonden ze beiden niet goed. Maar 5 minuten later hadden ze zich bedacht, zonder enig aandringen van mijn kant touwens. Nog steeds ben ik super blij dat ik toevallig daar op die steiger liep in Aquaba. Een pracht foto en een hele mooie herinnering van dat gezellige moment.

'210821' door Idmi '210821' door Idmi

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Akaba en...snorkelen/

Idmi

Ben je in Akaba ga dan naar het hotel Coral Bay. Dit ligt iets buiten Akaba en voor € 10,- kun je de hele dag op het strand vertoeven. Het mooie bij dit hotel is dat je vanaf je strandbed zo kan snorkelen. Er bevindt zich namelijk enorm veel en mooie koraal echt pal voor het hotel/strand. Wij hebben er zelf gedoken met de Royal Diving Club het koraal is super mooi en er is norm veel vis en nog niet aangetast door de vele toerisme.

'495871' door MiekeDeHaas '495871' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Verkoper in de Soek

MiekeDeHaas

Deze aardige man kwamen we tegen in Akaba, in de Soek. Hij zat op de grond en verkocht pakjes sigaretten. En die lagen er volgens mij al heel lang. De verpakking was aardig vervuild. Bij de vraag of ik een foto mocht nemen bevestigde hij dat het goed was. Hij vertrok geen spier. Een bezoek aan de Soek in Akaba is uiteraard aan te bevelen. Alles is te koop. Vergeet vooral niet het gedeelte waar groenten en vlees verkocht wordt. De 'slagers' hebben er veel werk aan besteed om hun koopwaar aan de man te brengen. Altijd weer een feest om door een Soek te lopen.

Laat kaart zien