Jordanië image

Jordanië


Populaire bestemmingen

Jordanië
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Jordanië

Jordanië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Jordanië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Jordanië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(12)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Het Klooster
Het Klooster
Petra
Sandral
Al Khazneh - De schatkamer
Al Khazneh - De schatkamer
Petra
BjornSnelders
Overnachten bij de bedoeïen in Umm Sayhoun
Overnachten bij de bedoeïen in Umm Sayhoun
Petra
BjornSnelders

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Jordanië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Jordanië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Jordanië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Jordanië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: jordaanse dinar (JOD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  30 januari – Verjaardag van Koning Abdullah

  22 maart Dag van de Arabische Liga
  Op deze dag werd de Arabische Liga opgericht met als doel onder andere de relatie tussen Arabische landen te verstevigen.

  April Pasen

  1 mei Dag van de Arbeid

  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  25 mei – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de onafhankelijkheid van Transjordanië van het Verenigd Koninkrijk. De naam wordt in 1949 veranderd in Jordanië.

  9 juni - Viering troonbestijging Koning Abdullah

  10 juni Viering van de Grote Arabische Opstand
  De dag dat de Arabische Opstand begon tegen de Ottomanen.

  18 juni t/m 17 juli 2015– Ramadan
  Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

  18 juli t/m 20 juli 2015 – Suikerfeest
  Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid.

  11 augustus – Viering troonbestijging Koning Hoessein

  23 september – Offerfeest
  Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

  15 oktober – Islamitsche Nieuwjaarsdag

  14 november De verjaardag van oud-koning Hoessein

 • Jordanië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Jordanië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Jordanië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type FStekker type JStekker type G
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Jordanië is Amman.
  Het oppervlak van Jordanië is 2,2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.