Amman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Restaurant Eida Kaman - Amman - The grand opening

Amman,
Jordanië


Tijdens onze rondreis door Jordanië in 2014 maakten we op een middag een stadswandeling door Amman. We besloten de locals op te zoeken in het down-town gedeelte, erg leuk om rond te struinen over een marktje, de winkeltjes te bezoeken en diverse baklava te proeven in een barretje. Must-see is 'the Duke's Diwan', het oudste gebouw van down-town Amman. Je wordt er met open armen ontvangen, leert er van alles over Jordanië en Amman en als je wilt wordt je naam in het Arabisch en in een prachtig oud schrift vertaald met dito kalligrafische letters.
's Avonds wilden we gaan eten rond Rainbow street, want we hadden gelezen dat je daar goed kon eten en ook nog voor een leuk prijsje. Het was die avond topdrukte en alles zat vol. Op een gegeven moment passeerde we een gemoedelijk uitziend restaurant, waar de bediening en een manager ons bij de ingang vriendelijk toelachten. Op het balkon zaten twee locals te eten en voor de rest was het leeg. Niet het restaurant waar je zo naar binnen zou lopen, maar iets zij me dat we het er best op konden wagen (dat hongergevoel zal ook vast ergens op de achtergrond meegespeeld hebben ;)). Bij binnenkomst werd ons uitgelegd dat ze vanavond hun opening hadden en wij de eerste bezoekers waren, de twee locals bleken bij het restaurant te horen... De keuken was Libanees en daar hadden we ons natuurlijk niet op voorbereid met reisgidsen over Jordanië. We besloten ons te laten verrassen en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Wat zijn we in de watten gelegd met de lekkerste gerechten! Het voltallige personeel (minus de koks) is bij ons langs geweest en er was zelfs een jongen in dienst speciaal voor de waterpijp. Na afloop zijn we met de crew op de foto geweest. Het was voor hen bijzonder dat wij de eerste gasten waren en dan ook nog eens geen locals, maar voor ons gold dat het eveneens erg bijzonder was om de eerste gasten te mogen zijn. Toen we het restaurant verlieten was het inmiddels lekker druk, het was ze van harte gegund! Voor mij in ieder geval de meest memorabele eet-ervaring tot nu toe ;)
Ik heb even gegoogled en ze bestaan gelukkig (!) nog steeds, als je in Amman bent, zeker wat gaan eten bij Eida Kaman aan de Rainbow Street in Amman!