Amman beste reistijd

Het weer in Amman

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Amman te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Amman? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Amman

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Amman:De beste reistijd voor Amman is maart t/m mei, oktober en november. Het voor- en najaar bieden het beste weer voor een bezoek aan Amman. Je vermijdt de verstikkende hitte van de zomer en de zware koffer vol wintertruien voor december en januari.

Reisadvies
Voor Amman geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 mei Onafhankelijkheidsdag, 9 juni Viering Troonbestijging Koning Abdullah, 14 november Herdenkingsdag Koning Hoessein.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Amman

Beste foto's & tips van Amman

'489720' door MiekeDeHaas '489720' door MiekeDeHaas

JordaniëAmman

JordaniëAmman

De stad Amman

MiekeDeHaas

De stad Amman aandoen voor een stedentrip ligt misschien niet meteen voor de hand. Toch kan ik dit iedereen aanraden. Binnen 5 uur ben je vanuit Amsterdam in de stad Amman. Het is een geweldige stad waarvan de helft van de Jordaanse bevolking woont. Van een kleine onbeduidende plaats groeide Amman in nog geen 50 jaar uit tot een hectische en multiculturele stad. Oost Amman of te wel downtown, was lange tijd synoniem voor low class, arm en volks. Maar deze tegenstelling is aardig aan het afbrokkelen. Helemaal terecht, want het oude gedeelte in Oost-Amman herbergen mooie oude wijken en veel bezienswaardigheden. De Soek is ook in deze oude wijk waar je veel ambacht ziet zoals naaiateliers. Ik vind dat je de stad onrecht aandoet door deze als een uitvalbasis te zien om Jordanië verder te verkennen. Dit stadsgezicht zie je vanaf de hoog gelegen Citadel die prachtig is om te bezoeken. Bezoek ook zeker de Tempel van Hercules die daar prachtig ligt, het Romeins theater en de Al-Husseini-moskee.

'463134' door JMoerkens '463134' door JMoerkens

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Donkere lucht boven..

JMoerkens

Op mijn reis door Jordanië verbleef ik enkele dagen in Amman (de hoofdstad). Mijn hotel bevond zich in de wijk Sweifiah, een commerciële wijk van groot economisch belang voor de stad. Er bevinden zich enkele luxe shopping malls. Na daar wat uurtjes doorheen geslenterd te hebben liep ik terug naar het hotel. De minaretten waarvandaan elke dag luid gezang klonk (handige wekker), baadden in het late zonlicht waardoor ze opvallend afstaken tegen de dreigende lucht. Op wat contrast toevoegen na is de foto eigenlijk niet bewerkt, een merkwaardig gezicht!

'488334' door MiekeDeHaas '488334' door MiekeDeHaas

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Een man uit Amman

MiekeDeHaas

Deze man stond voor zijn kleine winkel wat voor zich uit te staren. Zijn winkel bevond zich in de Soek. De Soek in Amman zijn zeker een bezienswaardigheid. Je moet wel een beetje zoeken naar de kleine gangetjes. Daar kom je leuke tafereeltjes tegen. (Ik plaats de foto en de kleur van het gezicht verandert helaas naar een grauwe kleur. Wie weet hoe dat dit kan?

Laat kaart zien