Filipijnen stekker

Filipijnen – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Filipijnen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Filipijnen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Filipijnen gebruikt kunnen worden zijn : Type A, B en C
Stekker A
Stekker B
Stekker C

Informatie over Filipijnen

'239078' door Bluebird '239078' door Bluebird

FilipijnenManilla

FilipijnenManilla

Smokey Mountains

Dit is Smokey Mountains. Cultuurshock voor rijke westerlingen die op de Filipijnen op vakantie zijn. De vuilnisbelt van Manila waar kinderen leven en wonen. Je kunt je in een land als Nederland bijna niet voorstellen dat kinderen wonen en opgroeien op een vuilnisbelt. Samen met hun ouders zorgen ze er voor dat afval gescheiden wordt en hergebruikt. Ook wordt er door de kinderen houtskool gemaakt van allerhande hout wat ze verzamelen en kunnen gebruiken; dit is de rook die je op de achtergrond ziet. Ontzettend giftig om dag in en dag uit in te ademen maar enige bron van inkomsten. Aan de kleding en sieraden van het meisje te zien maken ze er het beste van.

'319080' door beeart '319080' door beeart

FilipijnenLuzon eiland

FilipijnenLuzon eiland

Sugar cane

De mensen gingen ongestoord door met hun werk. Ik heb een reportage in de Filipijnen gemaakt van de mensen die suikerriet aan het oogsten waren. Zwaar werk ! Met kapmessen kappen ze het riet af en brengen het in de vrachtwagen. De mensen droegen dikke kleren terwijl het een hete dag was. Dat verbaasde mij ! Suikerriet is er een van de belangrijkste handelsgewas in de Filipijnen.

'38648' door RoelBeurskens '38648' door RoelBeurskens

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

In bad!

Jongetje neemt een bad tijdens laagwater op het eiland Malapasqua.

Bekijk alle Filipijnen foto's en tips