Busuanga eiland

Foto door Reisreporter JMoerkens

Cebu is met 4422 km² het op acht na grootste eiland van de Busuanga eiland. Het maakt deel uit van de eilandengroep Visayas, de centrale archipel van het land. Cebu City is de grootste stad van het eiland en tevens de hoofdstad van de provincie Cebu. Helemaal in het noordwesten ligt het kleine eilandje Malapascua. Ideaal als je even helemaal tot rust wil komen.

Informatie over Busuanga eiland

Beste foto's & tips van Busuanga eiland

'558836' door walterstoffers '558836' door walterstoffers

FilipijnenBusuanga eiland

FilipijnenBusuanga eiland

Island hopping

walterstoffers

Ondanks dat Palawan in een snel tempo een massa toeristische bestemming aan het worden is met alle gevolgen van dien, is bv een island hopping tour vanuit Coron stad een beleving, de natuur is zo overweldigend dat ik dat niet snel zal vergeten........

'560708' door RobHoekstra '560708' door RobHoekstra

FilipijnenBusuanga eiland

FilipijnenBusuanga eiland

Blauwe zonnestralen!?

RobHoekstra

Dit bijzondere spel van het licht deed zich voor toen ik vanaf mount Tapyas weer naar beneden wandelde. De zon was zojuist achter de horizon verdwenen toen deze kleurencombo verscheen. Vanaf mount Tapyas heb je een mooi uitzicht over Busuanga eiland en omliggende kleinere eilandjes.

'558444' door JMoerkens '558444' door JMoerkens

FilipijnenBusuanga eiland

FilipijnenBusuanga eiland

Mount Tapyas Beklimme

JMoerkens

Coron was voorheen een eenvoudig vissersdorp waar weinig te beleven valt. Omdat het dorp op het eiland Busuanga echter een geweldige uitvalsbasis is gebleken voor boottochten langs de prachtige baaien en lagunes in de omgeving, is het uitgegroeid tot een toeristendorpje. Erg authentiek of indrukwekkend op cultureel vlak is het dorp niet. Bovendien is het ook niet echt uitgesproken mooi of gezellig, al zijn er wel wat prima restaurants en barretjes te vinden. Maar tóch heeft de plek me ook náást de aangeboden tourtjes enorm verrast en wel door Mount Tapyas. Het dorp Coron ligt aan de voet van de berg. Deze Mount Tapyas is niet bijzonder hoog, maar is wel supereenvoudig vanuit de straten van Coron te bereiken. Geen ingewikkelde hike, maar een trap van ruim 700 traptreden brengt je rechtstreeks naar de top vanwaar je een magisch uitzicht hebt over de baaien en bergtoppen in de omgeving! Het is een aanrader om deze klim aan het einde van de middag te doen, wanneer de temperatuur al wat gezakt is. Bijkomend voordeel: Het prachtige licht van de ondergaande zon. Oh en beperk jezelf niet tot het uitzichtplateau. Als je daar omheen loopt en aan de achterkant nog wat de groene heuvels op loopt, kun je in alle rust van deze prachtplek genieten.

Laat kaart zien