Bantanyan eiland

Foto door Reisreporter ingrover

Cebu is met 4422 km² het op acht na grootste eiland van de Bantanyan eiland. Het maakt deel uit van de eilandengroep Visayas, de centrale archipel van het land. Cebu City is de grootste stad van het eiland en tevens de hoofdstad van de provincie Cebu. Helemaal in het noordwesten ligt het kleine eilandje Malapascua. Ideaal als je even helemaal tot rust wil komen.

Informatie over Bantanyan eiland

Beste foto's & tips van Bantanyan eiland

'1091009' door ingrover '1091009' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Nog 3 weken....

ingrover

Ik ben aan het aftellen,over 3 weken vertrek ik voor de 2e x naar de Filipijnen! afgelopen februari ben ik er geweest met familie,dat is me zo goed bevallen dat ik terugga. Deze x als solo reiziger Ik ga eilandhoppen in de Visayas maar wel de plekken waar ik vorig jaar niet ben geweest. Deze foto is genomen op Virgin island bij Bantayan....helemaal in het noorden van Cebu. Je kunt hier komen door op Bantayan met een local mee te gaan op zn pumpboat. Dit was een geweldige ervaring,de natuur was niet alleen prachtig maar de local had zn kids ook meegenomen....

'1091458' door ingrover '1091458' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Kleine bootsman

ingrover

Op Bantayan willen we met een pumpboat naar de omringende eilandjes.Via de hotel eigenaar word dit geregeld...Dit is een privé trip,de kosten zijn 1000 peso(ong 16 euro)voor zolang als wij willen gaan. We worden met een tricycle naar een piepklein vissersdorpje gebracht.Een local neemt ons mee op zn pumpboat. het leukste is dat ook zn zoon en dochter meegaan. De zoon blijkt een uitstekende hulp en bootsman te zijn! Hij geniet er zichtbaar van...het is nu al duidelijk dat hij zn geld later ook op deze manier zal gaan verdienen. Als we een paar uur verblijven op Virgin Island zien we de kids zwemmen en lol maken...Gelukkig hebben zij t ook reuze naar hun zin.Maar eenmaal terug op de boot is de zoon weer serieus met zn taak bezig...de boot los maken en wegvaren.

'1090039' door ingrover '1090039' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Zonsondergang op het.

ingrover

Bantayan is een klein eilandje in de Visaya's! Nog niet overladen met toeristen. Bantayan hoort bij Cebu(het hoofdeiland)en het ligt helemaal links net boven het langwerpige eiland Cebu. Om hier te komen moet je vanuit Cebu city naar de nothern busterminal gaan in Mandaue(met de taxi of een tricycle).Vanuit daar is t nog zo'n 4 uur per bus naar Hagnaya Port.Daar neem je de boot(duurt zo'n 30min).... Santa Fé is de meest bekende(toeristische) plek van het eiland.Er zijn hier wat hotelletjes en hostels te vinden en ook een plein met allerlei eettentjes en karaokebars. Het ligt echter ook vlakbij het strand. Je moet hier niet zijn om te snorkelen. Dan kun je beter met de boot naar de nabijgelegen eilandjes gaan! Wel kun je hier genieten van een fraaie zonsondergang met een hapje en een drankje in een leuke strandtent!

Laat kaart zien