Filipijnen reviews

9
Filipijnen Palawan
Harry was hier 15 mrt 2018
Het mooiste eiland ter wereld wordt het genoemd! En ik moet zeggen dat het inderdaad super mooi is! Uiteraard een heel arm land met niet de beste faciliteiten, maar de natuur maakt het meer dan goed! De kosten zijn soms extreem laag. We hebben gegeten voor een euro per persoon soms. En toch is de kwaliteit van het eten prima te doen. Wat in verhouding wel duur is zijn de excursies. Een dagje met de boot kost 25 euro, maar ook dat weer meer dan waard! Tip: huur voor 5 euro en scooter en ga de omgeving eens verkennen... je zult daar pas echt de bevolking leren kennen.
Regio
  • Goedkoop
  • Prachtige natuur
  • Heerlijk snorkelen en duiken
  • Soms slechte faciliteiten
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Filipijnen Palawan
Mirella was hier 15 mrt 2018
Albaguen Island..Daar gingen we samen, met de jeepney ( volgeladen met vanalles, zelfs kannen benzine op het dak ), grote gaten in de vloer, maar een monster van een jeepney, van Puerto princessa naar Port Barton, om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug.. Maar tijdens de rit, die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel erg warm, knikkende knieen, en duizelingen in het hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken, maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton. Het was een rit om nooit te vergeten, wat een adrenaline kick. Het ( mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we weer een helse boottocht.. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water.. Geweldig mooi,wat een rust en wat een mooie natuur.Na 4 weken de Phillipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. SUPER!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Filipijnen Palawan
EliseBucket was hier 01 feb 2017
Natuur en oceaan is hier prachtig. Een echte bounty eiland bestemming. De locals zijn superwarme mensen, Filipino's zijn echt de vriendelijkste mensen die ik ooit ontmoet heb! De meesten kunnen ook wel een mondje Engels dus het is gemakkelijker om je plan te trekken. De bekende plekken zoals El Nido en de lagunes in Coron zijn helaas wat aan de toeristische kant aan het opgaan. Je kan deze lagunes en meren enkel bereiken met de boot. Als je een groepstour boekt ga je met een 20tal per boot naar de verschillende hoogtepunten. Een probleem in hun organisatie denk ik is dat al de boten op het zelfde moment naar dezelfde plek gaan waardoor het allemaal heel toeristisch lijkt. Een oplossing is om een priveboot te huren, vanaf 4personen is dit zeker betaalbaar, zo heb je meer kans om de landschappen alleen te bezichtigen! Ik heb ook meegereisd met een organisatie Tao die met een boot van Coron naar El Nido vaart. Zeker een aanrader om heel het noorden van Palawan te bezichtigen zonder enige andere toerist! (behalve dan de mensen op je boot natuurlijk :)) Je slaapt elke avond op een ander eilandje in een leuke strandhut met zicht op de mooie zonsopgang of -ondergang. In Coron of El nido moet je zeker een scooter huren om de streek te verkennen. Ik vond vooral de omgeving op het vaste land van Coron prachtig. vanaf je weg bent uit de stad van Coron kom je zelden nog toeristen tegen. Ga daar ook eens kayaken in het Kingfisher Park tussen de mangroves of doe de zipline in El Nido!
Regio
  • prachtige natuur
  • bounty eilanden
  • soms ontdekkingsreizigers gevoel
  • je hebt de kans alleen te zijn op eilanden
  • coron is prachtig
  • scooter is heel goedkoop te huren
  • el nido zeer toeristisch
  • boot nodig om plekken te bezichtigen
  • komt vaak duur uit met zo'n boot
Review geplaatst op 2017-05-03
8
Filipijnen
Al jaren geleden getriggerd door een artikel in de Columbus over ' the last frontier' : Palawan. Parel van de Filipijnen buiten de gebaande paden. Anno 2017 een geweldige bestemming die inmiddels een reputatie geniet in de reiscommunity. Van Noord naar Zuid ruim 600 kilometer, aan rust geen gebrek. Het toerisme concentreert zich in enkele centra, er dus voor een ieder wat wils, van bakcpacken tot het meer upscale verblijven. Via Manila vlogen we met SwiftAir naar El Nido, waar een gezellige vakantiesfeer heerst, hetzij in de reviews een beetje overrated, maar da's een kwestie van smaak natuurlijk. Als uitvalbasis voor de BacuitArchipel uiteraard perfect. Hoe verder je afzakt naar het Zuiden hoe rustiger het wordt en in vergelijking met andere populaire Aziatische bestemmingen waan je je af en toe de enige op het eiland.. Puerto Princesa is de belangrijkste aanvlieghaven, en wordt doorgaans wat ondergewaardeerd. Er is een bruisend uitgaansleven en een gemoedelijke sfeer...
Land
  • Natuurschoon
  • Rust
  • Voor iedere portemonnee wat wils
  • Reisgemak
  • Vriendelijke locals
  • El Nido 'overrated'
  • Veel backpacktoerisme
Review geplaatst op 2017-01-15
9
Filipijnen
NoaVanWaveren was hier 01 jul 2016
De meeste mensen komen in de Filipijnen aan op het vliegveld in Manila. Manila is een ontzettend grote, drukke, vieze stad. Ik raad aan om hier zo snel mogelijk weg te gaan en naar Banaue te gaan. Van Manila naar Banaue is de beste overgang die je kan hebben. Dit kleine dorpje staat bekend om zijn rijstvelden en zullen je met mond open laten staan. Neem eerst een kijkje in het dorpje, wat naast de rijstvelden en een rivier ligt. De lucht is schoon en helder, overal lopen kleine kindjes die vrolijk naar je zwaaien, tricycles die mensen een lift geven, local marktjes. Kortom, voor mij de ultieme plek. Als je dan een stukje verder loopt kom je uiteindelijk bij Bogah homestay, een schattig plekje pal naast een rijsveld met een prachtig uitzicht. Vanaf hier kan je een geweldige tour doen, met een geweldige gids genaamd Ronie. Ronie neemt je mee voor 2 of 3 dagen de verbazingwekkende rijstvelden in. Zelf heb ik de 2 dagen hike gedaan, waarbij je eerst door de jungle loopt, om vervolgens midden tussen de rijstvelden te lopen. Overal om je heen zie je schoonheid. 's nachts slaap je in een klein local dorpje en de volgende dag ga je verder naar een waterval om daar een welverdiende duik te nemen. De trekking in Banaue is de mooiste die ik ooit heb gedaan en mijn beste ervaring in de Filipijnen. Ronie heeft dit mede mogelijk gemaakt met z'n leuke verhalen en grapjes. Het is verbazingwekkend hoe groot en wonderschoon dit plekje is, en helemaal niet toeristisch. Ik raad 100% aan!
Land
  • schone lucht
  • niet toeristisch
  • het echte Filipijnen zien
  • prachtige natuur (het is onderdeel van UNESCO
  • Geweldige gids
  • Ultieme Filipijnse ervaring
  • Lange busreis maar zeker waard
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Filipijnen Palawan
Het mooiste eiland ter wereld wordt het genoemd! En ik moet zeggen dat het inderdaad super mooi is! Uiteraard een heel arm land met niet de beste faciliteiten, maar de natuur maakt het meer dan goed! De kosten zijn soms extreem laag. We hebben gegeten voor een euro per persoon soms. En toch is de kwaliteit van het eten prima te doen. Wat in verhouding wel duur is zijn de excursies. Een dagje met de boot kost 25 euro, maar ook dat weer meer dan waard! Tip: huur voor 5 euro en scooter en ga de omgeving eens verkennen... je zult daar pas echt de bevolking leren kennen.
Regio
  • Goedkoop
  • Prachtige natuur
  • Heerlijk snorkelen en duiken
  • Soms slechte faciliteiten
Review geplaatst op 2016-09-19
9
Filipijnen Luzon eiland
dorienredder was hier 01 mrt 2016
Een must see wanneer je naar de Filipijnen gaat. Je moet er wel wat voor over hebben aangezien er alleen een nachtbus vertrekt vanuit de hoofdstad Manilla. Een 10 uur durende reis waarbij niet zuinig wordt omgegaan met de airco (warme kleding heeft hier de voorkeur). Eenmaal aangekomen waan je je in het dorpje bevindend tussen de rijssterrassen. De lokale bevolking is vriendelijk en moet nog wennen dat er toeristen naar hun dorp komen. De accomodaties zijn basic maar goed. Neem contact geld mee want een ATM zul je hier niet vinden. Met een trycicle kun je naar verschillende terrassen worden gebracht. Een ervaring opzich aangezien het voertuig niet geheel is gebouwd voor de gemiddelde lengte van een Europeaan. Het is dan ook meteen knusjes wanneer je met z'n tweeën in het voertuig zit. Een aanrader is het plaatsje batad. Een dorpje wat zich in de vallei bevind omgeven door de rijstterrassen. Een indrukwekkende wandeling over de terrassen zelf ( die soms erg hoog kunnen zijn) met als einddoel de Tappia falls. Een waterval waar je alleen kan komen doormiddel van een flinke afdaling. Eenmaal beneden is dit allemaal vergeten en kun je genieten van een frisse duik bij een prachtige waterval.
Regio
  • Weinig toeristen
  • De lange reistijd voordat je in Banaue bent
Review geplaatst op 2016-09-03
10
Filipijnen Palawan
jolienoel was hier 01 okt 2015
Prachtig eiland, voor El Nido is super! Vanuit deze plaats is het gemakkelijk om een privéboottochtje te regelen. Wij zaten lekker met z'n tweetjes op een klein bootje en voeren naar alle rustige maar prachtige plaatsen. Snorkelen tussen het prachtige koraal, zien hoe de kapitein een vis vangt met een speer en die later voor je op de barbecue klaarmaakt... het was geweldig! Hoe bijzonder is het als er een klein tafeltje voor je wordt uitgeklapt waarop allerlei heerlijke gerechten, vers bereid, worden neergezet... en dat op je eigen kleine privéstrand. Alsof je de enige bewoners van de wereld bent. Ook duiken bij Palawan is fantastisch! Dit was onze eerste duik (discovery dive) en we werden op slag verliefd op de onderwaterwereld. Wat een koraal, wat een hoop vissen, wat een mooie plekken. En een ontmoeting met een zeeschildpad maakte deze dag helemaal af. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gezellige barretjes en restaurants in El Nido, of die pracht8ge zonsondergang... die is trouwens onbeschrijflijk mooi, dus er zit maar één ding op: ga het zelf zien!
Regio
  • Onderwaterwereld
  • Duiken
  • Dagtochtjes regelen
  • Stranden
  • Restaurants en bars
  • Sfeer
  • Geen
  • Echt geen
Review geplaatst op 2017-10-23
9
Filipijnen
jolienoel was hier 01 okt 2015
De Filipijnen zijn zó veelzijdig. We startten natuurlijk in Manila, waar van alles te beleven is. Daarna zijn we met de nachtbus naar Banaue gegaan, waar de allerallerallermooiste rijstterrassen van de wereld te vinden zijn. Sla dit niet over, dit moét je doen: ga een dag hiken over deze terrassen en kom terecht bij een verborgen waterval. Wauw! Maar sla ook zeker Cebu en Bohol niet over. We hebben gezwommen met walvishaaien bij Cebu. Omdat we buiten het walvishaaienseizoen waren moesten we naar een plaats waar ze vlakbij het strand gevoerd werden. Het maakte het niet minder bijzonder om deze prachtige beesten te zien. In Bohol boekten we enkele dagen een privéchauffeur en bezochten we de chocolate hills, zagen we het tarsieraapje (kleinste ter wereld) en nog veel meer moois. En wat zijn de Filipijnen vriendelijk! Bovendien weten ze hier wel wat lekker eten is! Als afsluiter vertrokken we naar Palawan. We verbleven in El Nido, waar de onderwaterwereld prachtig is en je echt moet gaan duiken. Dagtripjes naar prachtige eilandjes zijn geweldig. En die zonsondergangen, wauw!
Land
  • Rustig
  • Veel te doen
  • Lekker eten
  • Duiken
  • Privé excursies
  • Openbaar vervoer
Review geplaatst op 2017-10-23
8
Filipijnen
Bohol is niet voor niets één van de populairste eilanden in de Filipijnen, maar je merkt hier niet veel van. Veel mensen kiezen er namelijk voor om op het buureiland Panglao te verblijven. Het eiland heeft iets voor iedere reiziger. Het heeft prachtige stranden, kerken, eco toerisme, diverse bossen, mangroves, glooiende zwarte heuvels (de Chocolate Hills), schattige Tarsiers (spookdiertjes) en veel mogelijkheden voor activiteiten zoals duiken, snorkelen en met een zipline abseilen. Het eiland is niet zo groot en prima te bereizen met een scooter of maak gebruik van een van de vele fietstaxis. Een avontuur op zich! Bohol is nog niet overspoeld door het massa toerisme (behalve Panglao). Anda Beach in het zuidoosten is eigenlijk mooier en iig een stuk rustiger, maar wel met groot aanbod aan activiteiten. Op de Loboc rivier is het leuk om een river cruise te doen. Klinkt heel toeristisch maar ook veel Filippijnen varen mee. Het is een soort varend restaurant en waar eten is, zijn Filippijnen te vinden. Alhoewel hun eigen keuken niet is om over naar huis te schrijven, mits je van heel erg veel zoet houdt. Onderweg wordt er gezongen en traditionele dans opgevoerd. Het klinkt afgezaagd, maar het enthousiasme is hartverwarmend en aanstekelijk! Het is ook een leuk idee om een eilandje vlakbij de kust te bezoeken. Huur een boot en ga op zo'n klein eilandje lekker barbecueen en relaxen. Bezoek bijvoorbeeld het kleine maar erg mooie Balicasag Island, met prachtige koraalriffen.
Land
  • De natuur
  • Divers aanbod activiteiten
  • Prachtige stranden
  • Mooi weer hele jaar rond
  • Prijsniveau
  • Men spreekt veelal Engels
  • Culinair niet super, hou het bij BBQ
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Filipijnen Palawan
Albaguen Island..Daar gingen we samen, met de jeepney ( volgeladen met vanalles, zelfs kannen benzine op het dak ), grote gaten in de vloer, maar een monster van een jeepney, van Puerto princessa naar Port Barton, om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug.. Maar tijdens de rit, die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel erg warm, knikkende knieen, en duizelingen in het hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken, maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton. Het was een rit om nooit te vergeten, wat een adrenaline kick. Het ( mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we weer een helse boottocht.. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water.. Geweldig mooi,wat een rust en wat een mooie natuur.Na 4 weken de Phillipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. SUPER!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Filipijnen Palawan
JEROENENMIRELLA was hier 01 dec 2014
Albaguen Island..Daar gingen we samen,me de jeepney(volgeladen met vanalles,zelfs kannen benzine op het dak),grote gaten in de vloer,maar een monster van een jeepney,van Puerto Princessa naar Port Barton,om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug..maar tijdens de rit,die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel warm,knikkende knieen, duizelingen in net hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton.Het was een rit om nooit te vergeten,wat een adrenaline kick. Het (mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we een helse boottocht. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water. Geweldig mooi, wat een rust en wat een mooie natuur. Na 4 weken de Philipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. Met maar 3 uur stroom in de ochtend en avond, genieten van een lauw biertje in de middag, hebben wij GENOTEN van dit verlaten eiland!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Filipijnen
JHurkens was hier 01 sep 2014
CPDRC (Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center) organiseert een keer in de maand een dans-show. De gedetineerden van de maximum security prison in Cebu voeren dan een fantastische show op! Ze dansen zelf iedere dag, voor hun is het daily exercise wat onderdeel is van een rehabilitation program. Toen het dansen dan eindelijk echt begon, was het een grote verrassing wat er ging gebeuren. Ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn! Veel dansers genoten er zichtbaar enorm van, ze dansten werkelijk met een big smile. De dansers in zwarte shirts waren net iets beter dan de rest en dansten dan ook op de voorgrond. Ze lieten hun moves zien op ontzettend veel nummers, waaronder Thriller en een hele hoop meer van Michael Jackson, het maar al te bekende nummer “I love Cebu” en meer. We mochten ook nog met ze meedansen bij een van de laatste liedjes. We stonden midden tussen hen in! Wel vreemd om daar zo te staan, want om in een maximum security gevangenis terecht te komen moet je toch wel meer hebben gedaan dan 10 peso's stelen. Maar wat een ontzettend indrukwekkende en gave ervaring, en met een fantastisch mooie show als resultaat!
Land
  • Geweldig om te zien
  • Lastige locatie om te vinden, niemand van de locals lijkt te weten waar het is of hoe laat het begint
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Filipijnen
marcvankessel was hier 01 nov 2009
De Filipijnen heeft mij blij verrast. Ik vind de mooiste bestemming van ZO Azie. Verwacht hier echter geen Boeddha's of tempels. Het land is overwegend katholiek en de huidige cultuur is daar grotendeels op gebaseerd. Verwacht wel een prachtige natuur (bergen, rijstterrassen, watervallen, vulkanen, oerwoud) , hele mooie stranden, oude koloniale gebouwen en oude (inheemse) culturen. De samenleving is wel harder dan wat je gewend bent in dit deel van de wereld. Het is er gewelddadiger dan welk land ook in ZO Azie. Maar tijdens mijn 5 weekse individuele rondtrek door het land heb ik er gaan last van gehad. Wel gezien. Ik kan de volgende bezienswaardigheden aanraden: - Rijstterrassen Banaue, Mt Pinatubo, Bohol, Mt Mayon, Zwemmen met walvishaaien. Ik ben ook op Sipalay en Boracay (stranden) geweest. Ook heel mooi, maar er zijn ook zoveel mooie andere stranden. Op Palawan ben ik niet geweest, maar dat schijnt het juweel van de archipel te zijn.
Land
  • Mooie natuur
  • Alhoewel toeristisch (Japan / Australie)...
  • .. is het niet toeristisch druk
  • Goedkoop
  • Hardere samenleving dan overig ZO Azie
Review geplaatst op 2016-11-28
9
Filipijnen
marcvankessel was hier 01 nov 2009
In de LP wordt Sipalay omschreven als de 'Hidden gem of the Philippines'. En dat is het zeker. Alhoewel Palawan over het algemeen als meest exotische bestemming van deze eilandengroep wordt gezien, doet m.i. Sipalay hier niet voor onder. Het is een klein vissersdorpje, gelegen op het eiland Negros Occidental, met talloze bounty stranden die omzoomd worden door een weelderig regenwoud. Her en der staan wat (kleine) hotels, waarvan Takatuka Lodge de bekendste is. En verwacht (gelukkig) geen megaresorts, het zijn kleinschalige hotels. Takatuka lodge heeft bijvoorbeeld maar 6 kamers (huts). Om er te komen ben je ongeveer een dag onderweg. Een vlucht van Manilla naar Bacolod en dan nog een 5 uur durende reis met openbaar vervoer. Aangekomen in Sipalay neem je een bootje dat je naar de 5 km verder gelegen lodge brengt. Wat kun je er vervolgens allemaal doen? Niet zo veel, maar dat is juist de reden om hier een paar dagen te verblijven. Een perfecte plek om te relaxen. Een wandeling door het regenwoud, luieren op het strand, of snorkelen / duiken.
Land
  • Prachtige lokatie
  • Rust
  • Afgelegen (maar dat is ook een +)
Review geplaatst op 2016-11-28
9
Filipijnen Sipalay
marcvankessel was hier 01 nov 2009
In de LP wordt Sipalay omschreven als de 'Hidden gem of the Philippines'. En dat is het zeker. Alhoewel Palawan over het algemeen als meest exotische bestemming van deze eilandengroep wordt gezien, doet m.i. Sipalay hier niet voor onder. Het is een klein vissersdorpje, gelegen op het eiland Negros Occidental, met talloze bounty stranden die omzoomd worden door een weelderig regenwoud. Her en der staan wat (kleine) hotels, waarvan Takatuka Lodge de bekendste is. En verwacht (gelukkig) geen megaresorts, het zijn kleinschalige hotels. Takatuka lodge heeft bijvoorbeeld maar 6 kamers (huts). Om er te komen ben je ongeveer een dag onderweg. Een vlucht van Manilla naar Bacolod en dan nog een 5 uur durende reis met openbaar vervoer. Aangekomen in Sipalay neem je een bootje dat je naar de 5 km verder gelegen lodge brengt. Wat kun je er vervolgens allemaal doen? Niet zo veel, maar dat is juist de reden om hier een paar dagen te verblijven. Een perfecte plek om te relaxen. Een wandeling door het regenwoud, luieren op het strand, of snorkelen / duiken.
Stad
  • Prachtige lokatie
  • Rust
  • Afgelegen (maar dat is ook een +)
Review geplaatst op 2016-11-28
10
Filipijnen Luzon eiland
marcvankessel was hier 01 nov 2008
Legaspi, in het zuiden van Luzon, is niet echt een toeristische bestemming. Het is een havenstad, en de hotels en restaurants zijn voornamelijk zakelijk ingesteld. Maar het is zeer zeker wel de moeite om hier een paar dagen te verblijven. Legaspi ligt namelijk aan de voet van de meest symmetrische vulkaan ter wereld; Mount Mayon. Vijf kilometer uit Legaspi waan je je in een compleet andere omgeving. Veel kleine dorpjes in een groene weelderige omgeving met op de achtergrond die machtige vulkaan. En mocht al dit natuurschoon je gaan vervelen (wat ik me niet kan voorstellen), dan kun je altijd nog een taxi nemen naar het 30 km verder gelegen Donsol. Hier kun je zwemmen met de walvishaaien. Ook dat is een onvergetelijke ervaring.
Regio
  • Niet toeristisch
  • Authentiek
  • Mount Mayon
  • Prachtige omgeving
  • Scooter / motorhuur problematisch
Review geplaatst op 2017-01-04
10
Filipijnen
marcvankessel was hier 01 nov 2008
Mount Pinatubo (of kortweg: Pinatubo) is een actieve vulkaan op het Filipijnse eiland Luzon. Tot 1991 was de berg onopvallend en werd er getwijfeld of de Pinatubo eigenlijk wel een vulkaan was. Totdat hij op 7 juni 1991 tot uitbarsting kwam. En hoe? Het was gelijk de grootste en meest explosieve uitbarsting van een vulkaan in de 20e eeuw. De omliggende gebieden werden ernstig aangetast als gevolg van de pyroclastische stromen, asregens en hete modderstromen. Sinds 2004 zijn er excursies vanuit Capas mogelijk, en die kan ik iedereen aanraden. Je start met een 30-45 minuten durende jeeptocht over de laharvelden totdat je bij de rand van de krater komt. Vanaf dan is het nog een half uur lopen door grillige rotsformaties (gestold lava).
Land
  • Prachtige natuur
  • Bijzonder fenomeen
  • Niet toeristisch
  • Relatief dure excursie
Review geplaatst op 2017-01-04