Beijing Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nog altijd smog in Beijing

Gepubliceerd: 08 aug 2008 0
Enkele uren voor de officiële opening van de Olympische Spelen is het Beijing niet gelukt om de smogproblemen onder controle te krijgen. Ondanks rigoureuze maatregelen is de luchtkwaliteit nog steeds ver onder de maat.
Door: evanruiten
De concentratie van fijn stof bedraagt rond het stadion meer dan 360 microgram per kubieke meter en op sommige plaatsen in de metropool zelfs 1880 microgram. In de westerse wereld wordt er vanaf waarden van 200 al gesproken van erg zware smog. Mensen met astma, zieken en bejaarden wordt geadviseerd binnen te blijven en zware inspanningen worden afgeraden.

Dertien miljard
China heeft maar liefst dertien miljard euro aan het smogprobleem besteed. Het organisatiecomité van de Spelen nam verschillende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo werd de helft van het totale aantal auto's van de weg gehaald, werden bouwprojecten stilgelegd en sloten vervuilende fabrieken in Beijing en omliggende provincies hun deuren.

Geen grote problemen
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) denkt dat de smog niet tot grote problemen zal leiden tijdens het sportspektakel. Volgens het Comité moeten de atleten meer rekening houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Beijing artikelen

Zonder visum naar Shanghai en Beijing

Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen, waaronder Nederland, vrij toegang om de steden voor 72 uur te bezoeken.

Vanaf 1 januari hoef je tijdens een lange overstop op Shanghai of Beijing, niet meer op het vliegveld te blijven wachten. Vanaf dan hebben 45 landen,...

Beijing - door de ogen van locals

Nu de olympische vlam gedoofd is en de grote toeristenmassa’s huiswaarts zijn gekeerd, is dit hét uitgelezen moment om Beijing te bezoeken. De ruim vijftien miljoen inwoners van de hoofdstad van China zijn beretrots op hun metropool, die zich ook buiten de olympische buurt in razend tempo ontpopt al...

Nu de olympische vlam gedoofd is en de grote toeristenmassa’s huiswaarts zijn gekeerd, is dit hét uitgelezen moment om Beijing te bezoeken. De ruim vi...

Door: evanruiten
Paleis Qing dynastie geopend

Beijing gooit na een twee jaar durende restauratie de deuren open van het onderkomen van Prins Gong van de Qing-dynastie. Het is het grootste en best bewaard gebleven koninklijke gebouw uit het Qing tijdperk.

Beijing gooit na een twee jaar durende restauratie de deuren open van het onderkomen van Prins Gong van de Qing-dynastie. Het is het grootste en best...