Beijing

Nog altijd smog in Beijing image
Nog altijd smog in Beijing image Nog altijd smog in Beijing image
Jan-Petra

Nog altijd smog in Beijing

Enkele uren voor de officiële opening van de Olympische Spelen is het Beijing niet gelukt om de smogproblemen onder controle te krijgen. Ondanks rigoureuze maatregelen is de luchtkwaliteit nog steeds ver onder de maat.

De concentratie van fijn stof bedraagt rond het stadion meer dan 360 microgram per kubieke meter en op sommige plaatsen in de metropool zelfs 1880 microgram. In de westerse wereld wordt er vanaf waarden van 200 al gesproken van erg zware smog. Mensen met astma, zieken en bejaarden wordt geadviseerd binnen te blijven en zware inspanningen worden afgeraden.

Dertien miljard
China heeft maar liefst dertien miljard euro aan het smogprobleem besteed. Het organisatiecomité van de Spelen nam verschillende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo werd de helft van het totale aantal auto's van de weg gehaald, werden bouwprojecten stilgelegd en sloten vervuilende fabrieken in Beijing en omliggende provincies hun deuren.

Geen grote problemen
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) denkt dat de smog niet tot grote problemen zal leiden tijdens het sportspektakel. Volgens het Comité moeten de atleten meer rekening houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Beijing thumbnail

Beijing

Highlight #3
van China
De Chinese hoofdstad is een prachtige plek om in contact te komen met de Chinese cultuur. Je vindt h...
7.4
7
reviews
Populaire highlights van China
Toon meer highlights