China

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter NNancyJansen

China ligt in het oosten van Azië, met ruim 1,3 miljard inwoners. Het land grenst onder andere aan Rusland, Mongolië, Zuid-Korea, Vietnam, Thailand, Myanmar, Nepal, Pakistan, Kazakhstan en de Oost-Chinese zee.

Grotendeels heeft China te maken met een gematigd weerklimaat, maar vanwege de grootte van het land verschilt het klimaat per regio. In het noorden heb je lange winters en korte zomers, in het midden van het land vooral gematigd klimaat met aangename zomers en winters met temperaturen rond het vriespunt. Het zuiden heeft een subtropisch klimaat en er valt dan ook veel neerslag. In het oosten heb je te maken met een bergklimaat omdat je net tussen de uitlopers komt van het Himalaya gebergte.

In de hoofdstad Beijing kun je de Chinese cultuur proeven, het is een van de historische steden van China met vele bezienswaardigheden zoals het Plein van de Hemelse Vrede of De Verboden Stad. Een dagje dierentuin om panda’s te bewonderen is een aanrader.

De oude stad Lijiang, gelegen op 2400 meter hoogte, neemt je mee in de Naxi-cultuur. De Naxi zijn afstammelingen van Tibetaanse nomaden. De stad bestaat uit vele waterkanaaltjes, laaggebouwde  houten huizen en smalle straatjes. Het is niet voor niets dat het ook onder de lokale bevolking een populaire stad is om te bezoeken.

In Guìyáng wonen de meeste mensen en hier vind ook het leeuwendeel van het zakenleven plaats. Slenter langs de haven van  Hongkong of ga naar het hoogste punt van Hongkong eiland ‘The Peak’ voor een mooi uitzicht.  Met een skyline van de vele wolkenkrabbers, koloniale wijken en oude tempels zul je je in het bruisende Shanghai niet vervelen.

Zhouzhuang, de oudste waterstad, wordt ook wel het Venetië van China genoemd en heeft een geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. De schoonheid van de stad is vooral langs de waterkant en rond de stenen bruggen te vinden. Houdt er wel rekening mee dat het zeer populair is qua toeristen.

Voor de mensen die willen ontsnappen aan de alledaagse hectiek van de grote steden, zijn er ook natuurparken waar je tot rust kunt komen en lekker kunt wandelen. Bijvoorbeeld Jiuzhaigou Valley of Chanbai Shan National Park. Fietsen langs de Chinese Muur is ook een optie voor de actieve vakantiegangers.

Het land is als vakantiebestemming de laatste jaren erg populair geworden. Verwacht dan ook niet de enige reiziger te zijn, maar eeuwenoude historie en cultuur staat te wachten!

Informatie over China

Populaire highlights van China

Alle highlights van China

Beste foto's & tips van China

Slechts weinig toeristen bereiken Larung Gar wanneer ze naar China gaan. Dat komt omdat het zo'n drie dagen reizen ligt vanaf de eerste grote stad: Chengdu. ...

>>

's Ochtends om 0430 uit de veren om de mooiste hete ballontocht te maken ooit. Wonderbaarlijk genoeg dreven we met de wind mee boven de Yulong rivier tot ...

>>

In China kom je de meest aparte gebruiken tegen. Zo zul je regelmatig kleine kinderen zien lopen met 'n gat in hun broek. Dit gebruik wordt in het Chinees ka...

>>

Praktische informatie over China

 • Officiele website www.cnto.org
 • Beste reistijd Beste reistijd China
 • Internet extentie .cn
 • Hoofdstad Peking
 • Aantal inwoners 1,3 miljard
 • Oppervlakte 14x Frankrijk
 • Reistijd 9:45
 • Talen Mandarijn, Chinees (officieel), Tibetaans (Tibet), Kantonees (Kanton, Hong Kong, Macau), Engels (HongKong), Portugees (Macau)
 • Religie boeddhisme, taoïsme, traditionele religies
 • Telefooncode +86
 • Voltage 220 Volt
 • Reisadvies Reisadvies China
 • Visum Visum informatie China
 • Aanvlieghaven Beijing (PEK), Chendu (CTU), Shanghai (SHA)
 • Nationale feestdagen 1 mei Feest van de Arbeid, 1 oktober Viering van het ontstaan van de Volksrepubliek

Kaart van China en omgeving

Laatste China Artikelen

Met onze reisgids China ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
5 lichtpuntjes in de strijd tegen dierenleed in 2017

05 jan 2018, Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant en de pangolin. Gelukkig boekten dierenactivisten in 2017 óók een aantal belangrijke ‘overwi...

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

16 dec 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Handige Tips
Zo eet je voor een habbekrats in een Michelinrestaurant

26 okt 2017, Wat schreeuwt nu meer ‘luxe for less’ dan voor een appel en een ei eten in een Michelinrestaurant? Daarom staken wij op de redactie de koppen bijeen en delen we onze beste budgettips voor een diner in een chique restaurant. Zo schuif je al van...

0