Lijiang

In de provincie Yunnan in het zuiden van het land ligt de oude stad en stadsprefectuur Lijiang. De stad staat bekend om zijn unieke Naxi-cultuur. De Naxi zijn afstammelingen van de Tibetaanse nomaden. Sinds 1997 staat het oude centrum van Lijiang op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door zijn systeem van waterwegen en bruggen wordt de stad ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd.

Informatie over Lijiang

Beste foto's & tips van Lijiang

'544904' door Dianadm '544904' door Dianadm

ChinaLijiang

ChinaLijiang

Adembenemend Yulong

Dianadm

De Yulong Snow Mountain ligt op 30 km van de stad Lijiang en is een uitloper van het Himalaya-gebergte. Je vindt hier de meest zuidelijk gelegen gletsjer van het noordelijk halfrond. De berg heeft een totale hoogte van 5600 meter. Met de kabelbaan kom je op 4500 meter hoogte en hierna is het nog 150 meter klimmen naar een panoramapunt. Dat klinkt eenvoudig, maar op deze hoogte is de lucht heel ijl en zelfs mijn kinderen (grote sportievelingen) happen hier naar adem. Een spuitbus met zuurstof, die je onderaan de berg kunt kopen, is daarom geen overbodige luxe. De klim is echter meer dan de moeite waard. Vanaf het uitzichtpunt heb je een 360 graden view over de prachtige omgeving. Het uitzicht over het dal, de bergen en gletsjer is werkelijk adembenemend.

'521901' door carla '521901' door carla

ChinaLijiang

ChinaLijiang

Knuffel

carla

Gelukzalige knuffel voor de verlovings reportage voor deze twee. Men komt van ver naar Lijiang om een mooie foto reportage te laten maken bij het gezellige lampionnen stadje. Typisch Chinees !

'516930' door hestermaasdam '516930' door hestermaasdam

ChinaLijiang

ChinaLijiang

Man met pet.

hestermaasdam

Lijiang is een gezellig stadje, het is erg druk op een pleintje en wij zijn daar ook neergestreken om alles rustig in ons op te nemen. Zo ook deze man met pet.

Laat kaart zien