China image
China image China image

China

Reviews

China
Azië
Send2marleen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
China Hongkong
Volgens onze zoon "het mooiste wat hij ooit gezien had": de Symphony of Lights in Hongkong. Deze betoverende lichtshow op de skyline van de stad kun je iedere avond om 20.00u bekijken in de Victoria Haven. Op een aantal plaatsen langs het water kun je ook de bijbehorende muziek erbij horen, van het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Dit is in de omgeving van het Hong Kong Cultural Centre in Tsim Sha Tsui en bij het Golden Bauhinia Square in Wan Chai. Je kunt ook de app downloaden en de muziek zelf beluisteren. Deze lichtshow wordt wel een van de meest spectaculaire lichtshows ter wereld genoemd. Het is adembenemend om de lichten en kleuren boven op de gebouwen te zien flitsen en bewegen op de muziek. Wij genoten ervan tijdens een tussenstop naar Australië, een prachtige belevenis!
Stad
  • ook leuk met kinderen
  • veel te doen!
  • heerlijk eten
  • Lekker chaotisch
  • Totaal andere cultuur
  • Indrukwekkende lichtshow
  • druk
  • Vochtig warm buiten, airco koud binnen
Review geplaatst op 2019-09-04
9
China Fujian
Tijdens een rondreis in de provincie Fujian kom je veel typische 'tulou'(aarden huizen) tegen. Deze tulous waarvan er hier al 32 staan, dienden in vroeger tijden voor het Hakkavolk als bescherming tegen indringers. Een aantal tulous zijn opengensteld voor bezoekers, het is er erg druk met vooral Chines toeristen. Veel leuker is het om in een toulou te logeren. Wij kozen voor de Yuqing tulou in Chuxi. Er zijn 34 eenvoudige gastenkamers, met eigen badkamer. Bij de tulou is een restaurant waar lekkere (vegetarische) maaltijden geserveerd worden. In dit dorp logeer je echt weg van de massa, omdat het moeilijk is om er te komen (je steekt een riviertje over) en je bovendien nog veel moet klimmen. Overdag maak je lange wandelingen in de bergen waar je (bijna) niemand tegenkomt. Vooral ’s avonds is het rustig in het dorp. Wij genoten van het dagelijks leven in de tulou met eindeloos veel thee en een feestelijke marionettenvoorstelling in de avond. Afstand: 3 uur 10 min met de auto vanaf Xiamen Airport. Prijs €23
Accommodatie Highlight
  • veel contact met locals
  • originele locatie
  • kan overdag druk zijn met Chinese toeristen
Review geplaatst op 2020-01-18
9
China
In de provincie Fujian vind je honderden toulous, ‘aarden huizen’ Het zijn kasteelachtige gebouwen geconstrueerd door de Hakka bevolkingsgroep. In vroeger tijden dienden deze huizen als bescherming tegen indringers. Er wonen meerdere families in een toulou, zij hebben kamers op galerijen rond een grote binnenplaats. Veel toulous zijn te bezoeken, het kan er soms erg druk zijn. De Yuqing tulou in Chuxi is niet zo druk en heeft ook gastenkamers. Als je daar logeert, maak je het traditionele leven mee. Je kunt eindeloos thee drinken in de grote poort bij de ingang, wandelen langs boomgaarden en theeplantages in de omgeving, 's avonds in het dorp kennis maken met mahjong of als je geluk hebt op het dorpsplein een traditionele Fujian marionettenvoorstelling bezoeken. adres: Yuqing tulou Chuxi, een riviertje oversteken en langs steile trappen de berg op. Bagage wordt tegen betaling opgehaald.
Land
  • het échte dorpsleven
  • traditionele tulou
Review geplaatst op 2018-07-09
9
China Hongkong
Inez was hier 15 Mar 2018
Sluit je ogen en laat me raden waaraan je denkt bij Hongkong: flitsende neonlichten, wolkenkrabbers, noodle-kraampjes waarbij je bij vaal TL-licht met chopsticks je dim-sum uit een bamboe-kommetje probeert te versmaden. Misschien zie zelfs een time-lapse van verkeer aan je voorbij gaan in deze high-tech stad. Het is het New York van Azië, of toch niet? Je hebt gelijk! Maar, net als bij alle andere bestemmingen kun je zo ver van de gebaande paden afwijken als je zelf wilt. Het altijd drukke Kowloon, de spectaculaire lichtshow op de kade van Victoria Harbour, en het befaamde uitzicht vanaf Victoria’s Peak in Hong Kong moet je natuurlijk ervaren, maar wist je dat Hongkong uit wel 263 eilanden bestaat? En dat je dus binnen een half uur boven op een berg, in de natuur, of op het strand kunt zijn? Mijn persoonlijke favoriet is de wandelroute genaamd Dragon’s Back, waarbij het pad op gemiddeld 250 meter hoogte, over een grote heuvelrug inderdaad veel weg heeft van een drakenrug. Schrik niet als je opeens iets voorbij ziet scheren, het is waarschijnlijk geen draak, maar een paraglider, één van de populairste activiteiten in dit gebied. De grote verrassing komt op het einde, na een urenlange wandeltocht waarbij je uitkomt in het surfdorpje Tai Long Wan, gelegen aan Big Wave Bay. Neem dus je zwembroek mee, en minimaal 60 HK dollar, zodat je als afsluiter van een heerlijk biertje kunt genieten op dit relaxte strand van Hongkong!
Stad
  • Dichtbij de stad, makkelijk bereikbaar
  • Voor de beginnende/ gemiddelde wandelaar
  • Eindpunt is een ware verrassing!
  • Populaire route, je bent hier niet alleen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
China
Rynske was hier 15 Mar 2018
2 maanden in China geweest. Werkelijk de beste vakantie gehad. China heeft alles, bergen, oerwoud, woestijn, vriendelijke mensen, minder vriendelijke mensen, zee, rivieren, watervallen, rijstvelden, theevelden en grasvelden. Alles wat je hartje begeert bevindt zich in CHINA.
Land
  • Bergen
  • Veel chinezen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
China Hongkong
Adriana was hier 15 Mar 2018
Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Het is een combi van een drukke stad afgewisseld met rustige en minder drukke en toeristosche plekken (zoals kleine parken midden in de stad). Voor de 'food' liefhebbers; uitdagende streetfood (typisch: fishballs en stinky tofu) en heerlijke dranken zoals cocosmelk en bubble tea. Het nachtleven is bruisend, zowel locals als expats kom je tijdens het uitgaan tegen. Er zijn tevens avonden waarop de dames gratis dranken aangeboden krijgen. Tot slot, biedt de stad bergpieken (hiken) en tropische eilandjes, heldere stranden. Wanneer je de stad beu bent kun je een dagtrip maken naar een van de nabij gelegen eilanden.
Stad
  • Verborgen natuur
  • Drukte
Review geplaatst op 2018-03-15
10
China
Ieder jaar van eind december tot eind februari, vind in Harbin één van de grootste ijs festivals ter wereld plaats. Op drie locaties in de stad, die zowel lopend als met de taxi vanuit het centrum te bereiken zijn. De meest centrale bevind zich in het Zaolin park, waar elk jaar het een ijssculpturen wedstrijd plaats vind. zo'n 40 sculpturen van 2 meter hoog worden aangevuld met enkele bouwwerken tot 10 meter hoog, de avond is de beste tijd om hier heen te gaan als alles word verlicht. Aan de overkant van de rivier op Sun Island, bevinden zich de andere twee locaties. Bij Harbin snow world vind de jaarlijkse sneeuwsculpturen wedstrijd plaats, ook hier vind je ongeveer 40 sculpturen van ongeveer 4 meter hoog. Maar iedereen komt voor de mega projecten, een kerk van 20 meter hoog of één van 100 meter lang en 15 meter hoog met de Olympische winterspelen als thema. Deze kun je best overdag bezoeken, al worden ze s'avonds ook mooi verlicht. De hoofdlocatie is het Harbin ice&snow world, waar je bijna een complete stad van ijs kunt aanschouwen. Kerken, forten, tempels en torens tot 30 meter hoog, allemaal gemaakt van ijs uit de Songhua rivier. Hier kun je het best 2 uur voor zon's ondergang naar toe gaan, zodat je het spectacle zowel in transparant ijs kunt zien alsmede in de avonduren. Wanneer de bouwwerken compleet verlicht zijn in alle kleuren van de regenboog. Omdat het rond deze tijd gemiddeld -20 is, zijn er vele restaurantjes waar je even kunt opwarmen!!!
Land
  • Sneeuw en ijs sculpturen in MEGA formaat
  • Op loopafstand van het centrum max 45 min
  • voldoende restaurantjes om op te warmen
  • Het is niet goedkoop!!!
  • Zoalin park €20 de andere 2 €40 per locatie
  • Sla maandag over, extra druk met locals
Review geplaatst op 2018-01-17
9
China
Wumulong is een klein afgelegen dorp, verscholen in een diepe vallei, omringd door hoge bergen. Het is het leefgebied van de unieke Limi Yi. Het isolement heeft er toe bijgedragen dat deze etnisch groep nog aan veel van hun tradities vasthouden. Het meest bijzondere is de klederdracht van de vrouwen, bijna helemaal zwart met een prachtige hoofdtooi. De Limi Yi staan ook wel bekend als de zwarte stam. Het is een lange bijzondere reis die je moet maken om er te komen. Vanaf Lincang reis je de bergen in. Wij deden dit met een busje. De chauffeur stuurt het busje geraffineerd langs de afgronden. De uitzichten zijn mooi maar stoppen op de smalle bergweg is niet mogelijk. Na een aantal uren bereik je Wumulong. Het is een afgelegen dorp waar je wordt aangestaard of je van een andere planeet komt. Er komen hier bijna geen westerse toeristen. Overnachten is mogelijk in een sober hotel aan de hoofdstraat, maar de lakens zijn schoon en het eten in het naastgelegen restaurant is prima. Je komt tenslotte voor de markt. De markt wordt niet wekelijks gehouden maar wordt bepaald door de traditionele Chinese kalender. Informeer dus goed wanneer deze plaatsvindt want het is de plek waar de Yimi Li samen komen. Op de markt zitten de Limi Yi, die met hun tuinbouwproducten naar de markt zijn gekomen. Ook doen zij daar zelf hun inkopen. De straatbeelden zijn fantastisch in het licht van de vroege morgen.
Land
  • unieke etnische minderheid de Limi Yi
  • geen westerse toeristen of Chinese toeristen
  • afgelegen dorp in een vallei
  • de marktdag
  • lange weg door de bergen om er te komen
  • hotel is heel basic
Review geplaatst op 2017-06-13
9
China Yunnan
Voor een reis naar China kozen we voor een rondreis langs de zuidelijke en westelijke grenzen van Yunnan, ver weg van de toeristische centra. Dit is het gebied waar veel minderheden wonen die nog steeds in klederdracht lopen. Je komt ze vaak tegen op lokale markten in dat gebied. We zagen allerlei landschappen, van hoge bergen tot diepe dalen waarin rivieren als de Mekong zich een weg banen. Maar ook allerlei soorten plantages, bananen, thee en rubber; en natuurlijk rijstterrassen. We hebben boeddhistische, confutiaanse en taoistische tempels bezocht, evenals rooms-katholieke kerken en Tibetaanse kloosters. We kwamen in grote steden en kleine afgelegen dorpen. We zagen het China zoals het buiten de gebaande paden werkelijk is.
Regio
  • Verrassend veelzijdig landschap
  • Veel minderheden met prachtige klederdrachten
  • Veel contact met de plaatselijke bevolking
  • Soms lange busreizen nodig om ergens te komen
Review geplaatst op 2017-06-26
8
China
Hongkong was een geweldige ervaring. Het ene moment lijkt het alsof je in een mierenhoop van mensen terecht bent gekomen en het andere moment ben je alleen met de natuur. Je kan genieten van de Chinese cultuur (cultuurshock), maar met de beste infrastructuur van de wereld. Een mooi contrast. Je kan hierdoor ongelooflijk veel zien en wordt je niet belemmerd.
Land
  • Natuur
  • Cultuur
  • Overal openbare toiletten
  • Perfecte infrastructuur
  • Reizen in Hongkong is goedkoop
  • Voor ieder wat wils!
  • Drukte van locals
  • Vieze geuren
  • Eten en drinken is overdreven duur
  • Twee aardbeien voor 10eu
Review geplaatst op 2017-10-25
10
China
Yuanmou earth forest is een onontdekte parel en ligt 200 kilometer ten noordwesten van Kunming. Het is een woestijngebied met machtige, gekleurde geërodeerde rots- en zandformaties, die één voor één grillige pieken hebben, ontstaan door de inwerking van weer en wind, gedurende 1,5 miljoen jaar. Je kunt overal tussendoor lopen en om elke hoek is er weer een verrassing. We hebben eerst een ronde gemaakt waarbij je de diepte in kunt kijken en daarna zijn we via heel veel trappen naar beneden gelopen waar je je behoorlijk nietig voelt wanneer je tussen de grillige pieken loopt. Het is een belevenis om daar rond te wandelen. Lang geleden waren hier de dinosauriërs de bewoners van deze droge zandvlakte. Het is een ongelooflijk mooi stukje natuur. Bij de ingang is een bezoekerscentrum en een restaurant.
Land
  • Geen toeristen, op een paar Chinezen na
  • Wandelt constant tussen gekleurde formaties
  • Fotogeniek
  • Wonderbaarlijk landschap/woestijn
  • Veel trappen door hoogteverschillen
Review geplaatst op 2017-12-10
9
China Zhangjiajie National Forest Park
Zhangjiajie met zijn 3 fantastische natuurgebieden die ik als reiziger moet aanbevelen aan iedereen die gek is op outdoor adventure, natuur en cultuur. Zhangjiajie National Forest, Een fantastisch natuurgebied waar de makers van de film 'Avatar' hun in inspiratie hebben weggehaald (dit is overigens niet erkend door de makers). Het National Forest kent vele wandelpaden en gebieden waar je telkens wordt overdonderd door het natuurschoon. Met de fantastische kalkstenen rotsen die ontstaan zijn door erosie tot aan apen die hier wild nog rond lopen. De kleine watervalletjes die je vind tijdens een hike maakt dit park tot een van mijn favorieten. De Chinese toerist is sterk vertegenwoordigd in dit park, zei begeven zich massaal bij de uitzichtpunten en highlights van het park (aangeboden excursies) ga zelf vooral niet mee met een groep, je mist hierdoor de echte schoonheid van het park die op de paden zijn waar je niet komt met een van deze excursies. Tianmen Mountain National Park ligt midden in Zhangjiajie city. Hier kun je met een kabelbaan richting de top kunt gaan om vervolgens op een glazen brug om een rots heen te lopen. Niet aan te raden voor vakantiegangers met hoogtevrees.Dit park blijft mooi en is zeker een aanrader maar is evenaart niet de schoonheid van het National Forest. Kort wil ik een uitstapje naar Zhangjiajie Grand Canyon benoemen met de langste en hoogste glazen brug ter wereld. Ik zou er heen gaan maar trek er niet langer dan een halve dag vooruit.
Regio
  • Natuurschoon
  • Verschillende gebieden
  • Goed toegankelijk
  • Vriendelijke mensen
  • Weers-afhankelijk gebied
  • Engels is niet gebruikelijk
Review geplaatst op 2016-12-07
8
China
Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Het is een combi van een drukke stad afgewisseld met rustige en minder drukke en toeristosche plekken (zoals kleine parken midden in de stad). Voor de 'food' liefhebbers; uitdagende streetfood (typisch: fishballs en stinky tofu) en heerlijke dranken zoals cocosmelk en bubble tea. Het nachtleven is bruisend, zowel locals als expats kom je tijdens het uitgaan tegen. Er zijn tevens avonden waarop de dames gratis dranken aangeboden krijgen. Tot slot, biedt de stad bergpieken (hiken) en tropische eilandjes, heldere stranden. Wanneer je de stad beu bent kun je een dagtrip maken naar een van de nabij gelegen eilanden.
Land
  • Verborgen natuur
  • Drukte
Review geplaatst op 2016-09-08
9
China
2 maanden in China geweest. Werkelijk de beste vakantie gehad. China heeft alles, bergen, oerwoud, woestijn, vriendelijke mensen, minder vriendelijke mensen, zee, rivieren, watervallen, rijstvelden, theevelden en grasvelden. Alles wat je hartje begeert bevindt zich in CHINA.
Land
  • Bergen
  • Veel chinezen
Review geplaatst op 2016-09-22
10
China Beijing
In Beijing kan je je te rijk doen aan heerlijk eten. Een specifiek gerecht wil ik hier graag uitlichten. Ga de Peking eend proberen. Heerlijk en prachtig om te zien. Zelf heb ik meer dan 1,5 moeten wachten totdat de eend uiteindelijk op mijn bord lag, maar wat was het het waard! Bij vele restaurants wordt de eend aangeboden. Het is echter zo dat elk restaurant ook een andere manier van bereiden heeft. Voordat je dus een Peking eend wilt gaan eten moet je eerst even op internet zoeken of het een goed restaurant is. De eend werd bij ons in de nabijheid van onze tafels gesneden. Je krijgt eerst het vel van de eend (lekker knapperig) en vervolgens stukjes vlees. Daarbij krijg je een chinees pannenkoekje met komkommer en lente - ui. Een heerlijk sausje er bij en het gerecht is compleet. Een smaaksensatie en zeker iets wat je niet mag missen in China.
Stad
  • Heerlijk eten
  • cultuur
  • prachtige opmaak
  • lange wachttijden
Review geplaatst op 2016-09-09