Sihanoukville

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ko Rong, Eiland bij Cambodja

Sihanoukville,
Cambodja


Als je naar de kust van Cambodja gaat, ga dan zeker naar het eiland Koh Rong!!
In Sihanoukville, Serendipity Beach kun je een dag van te voren een bootticket halen, kosten overal 25 dollar. De boot gaat in de ochtend of de middag en je wordt opgehaald waar je wilt.
De boottocht duurt ongeveer een uur op een prima, grote houten boot, met bovendek.

Op het eiland aangekomen kun je links en recht van de pier af (met je rug naar de zee) Ga vooral naar rechts, daar zitten de mooiste bungalows.
Wij hebben de eerste nacht in een fantastische bungalow van www.paradise-bungalows.com geslapen. Dit is echt een aanrader!! Super grote bungalow met 2 2-persoonsbedden, buitenbadkamer zodat je kan douchen onder de sterren hemel. Er zijn verschillende bungalows, direct aan het strand of tussen de bomen.

De laatste nacht hebben we geslapen in een boomhut!! Met wc en douche in de boom. Als ik terug denk aan onze reis door Cambodja denk ik altijd terug aan deze fantastisch ervaring:)
http://treehouse-bungalows.com/ 30 dollar per nacht. Haal eten in het restaurant en eet dit op je balkonnetje, van de eigenarese krijg je een kaars mee, voor een romantische avond. De zonsopgang kan je door de luiken vanuit je bed bekijken!!

Dit eiland heeft een hagelwit strand en bijna geen andere toeristen om je heen, heerlijk genieten!!
Vraag rond wie er een boot heeft en ga een dagje snorkelen om het kleine eilandje wat te zien is vanaf het strand. Je kan in een uur heuvel op en heuvel af naar de andere kant van het eiland lopen. Er is geen weg en eigenlijk een plekje om even lekker bij de komen!!
Wees wel snel, want het eilandje wordt steeds meer ontdekt...

2 keer per dag gaat er een boot terug naar het vaste land, dit hoef je niet van te voren te aan te geven, je kan gewoon met de boot mee als je wilt.

Wij zijn er in december 2012 geweest en het eilandje was toen volgeboekt. (max 50 pers.) Het is dan ook zeker aan te raden van te voren accomodatie te boeken, wil je niet op het strand hoeven slapen!!
Wil je geen 30 dollar per nacht betalen, dan kun je ook bij http://monkeyisland-kohrong.com/ een bungalow boeken. Direct aan het strand, maar met gedeelt sanitair. Voor ongeveer 18 dollar
Het eten is heerlijk bij Money Island. Of eventueel een slaapzaal op de pier voor 5 dollar.

Geniet ervan!!