Sihanoukville beste reistijd

Het weer in Sihanoukville

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sihanoukville te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sihanoukville? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Sihanoukville

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in SihanoukvilleMei t/m oktober is moessontijd in Sihanoukville en dat betekent een grote kans op overstromingen in Phnom Penh en rond juli en augustus ook in de andere gebieden. Je droge reisdagen plan je tussen november en april.

Reisadvies
Voor Sihanoukville geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
7 januari Dag van de Overwinning, 30 maart Sihanoukvilleans Nieuwjaar, 9 november Onafhankelijkheidsdag, 25 t/m 27 november Bonn Om Touk Waterfestival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Sihanoukville

Beste foto's & tips van Sihanoukville

'65907' door biancavanderwerf '65907' door biancavanderwerf

CambodjaSihanoukville

CambodjaSihanoukville

Paradise sunset

biancavanderwerf

Op een van de laatste dagen van onze reis nog fijn een zonsondergangetje mee kunnen pikken. Hier kan ik van blijven dromen :-). Fijn weekend!

'355264' door Travelireentje '355264' door Travelireentje

CambodjaSihanoukville

CambodjaSihanoukville

Verboden souvenirs

Travelireentje

Deze mevrouw probeert op het strand van cambodja haar waar aan de man te brengen. Wat zij aanbiedt valt echter onder de verboden souvenirs zoals koralen en schelpen...ze zal aan ons niets verkopen. Uiteraard zullen er helaas toch toeristen zijn die zich laten verleiden tot het kopen van dit soort souvenirs...

'171458' door Graaf '171458' door Graaf

CambodjaSihanoukville

CambodjaSihanoukville

Vlammende hemel

Graaf

De zonsondergang op het strand van Sihanoukville. Het is geweldig om hier 's avonds op het strand te zijn, genieten en lekker goedkoop eten bij een van de vele strandtentjes. We zaten aan een tafeltje op het strand vlakbij het water, flesje gekoelde rosé erbij, heerlijk.

Laat kaart zien