Lori

Lori is een van de provincies van Lori. Het ligt in het uiterste noorden van het land, tegen de grens met Georgië. De hoofdstad van de provincie is Vanadzor, de derde stad van het land. In Lori vind je de Kloosters van Haghpat en Sanahin, die beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Informatie over Lori

Beste foto's & tips van Lori

'411797' door carelschutte '411797' door carelschutte

ArmeniëLori

ArmeniëLori

MOLOKANEN

carelschutte

In Noord Armenië ligt hoog in de Kaukasus, aan de voet van het massief van de Aragats (4090meter), een dorpje genaamd Fioletovo. Het dorpje met onverharde wegen en waar de bouw van de woningen anders is dan elders in het land. Het zijn huizen met houten bovenverdiepingen en houten balkons. Ze zijn gebouwd door een Russische minderheid die een kleine tweehonderd jaar geleden door tsaar Nicolaas I vanuit Rusland naar Armenië werden verbannen. Deze bevolkingsgroep worden de Molokanen genoemd. Een bevolkingsgroep met lichte huid en blonde haren, een opvallende verschijning tussen de donker getinte Armeniërs. In het dorp zijn Russisch uitziende baboessjka’s te zien, grootmoedertjes met hoofddoeken en kleurrijke schorten. De mannen dragen indrukwekkende baarden. De Molokanen hebben alle moderne comfort afgezworen en zijn een sekte van non-conformistische christenen. Zij leven zoals in de 19e eeuw.

'355177' door adelheid '355177' door adelheid

ArmeniëLori

ArmeniëLori

Sanahin Klooster

adelheid

De grootste toeristische trekpleister in Armenië zijn de vele kloosters. Armenië is er trots op het eerste land te zijn dat het Christelijke geloof omarmd heeft en tot de dag van vandaag behoren de Armeniërs tot de Armeens Apostolische Kerk. Het land doet er ook alles aan om deze bezienswaardigheden te promoten. Sanahin klooster ligt dicht bij de Georgische grens op een hoog plateau met prachtig uitzicht over de bergen van de kleine Kaukasus en de stad Alaverdi. Het klooster werd in de 10e eeuw gebouwd.

'348806' door adelheid '348806' door adelheid

ArmeniëLori

ArmeniëLori

Molokans

adelheid

In het noorden van Armenie, in de kleine Kaukasus is een gebied wat bewoond wordt door de zg. Molokans. Deze mensen zijn van origine Russisch maar wilden zich niet neer leggen bij het Russisch Orthodoxe geloof en zijn Rusland gevlucht in de 18e eeuw om hun eigen 'proetestante' versie van het Christelijke geloof aan te hangen.. Ze hebben zich oa in dit gebied gesetteld waar ze voornamelijk als agrariers werken.

Laat kaart zien