Armenië image

Armenië


Reisgids

Armenië
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Armenië-vakantie: je gratis reisgids

De republiek Armenië ligt ingeklemd tussen Turkije, Iran, Rusland, Georgië en Azerbeidzjan en werd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie een onafhankelijke staat. Het land heeft extreme armoede gekend, maar mede dankzij het toerisme, de juwelenindustrie en IT-business is de economie de afgelopen jaren uit een dal gekropen. Armenië is een land met bergen en buitengewone natuurlijke en culturele schatten. Het gebied is bosrijk en er lopen een aantal snelstromende rivieren doorheen. Vaticaanse relieken, eeuwenoude manuscripten: voor de fijnproevers van cultuur is Armenië een feestmaal.

Ideaal voor

Safari

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Kleurrijk Noravank
Kleurrijk Noravank
Yeghegis Valley
Dianadm
Wandelen door een witte wereld
Wandelen door een witte wereld
Armenië
Dianadm
Oude breister
Oude breister
Sevanmeer en omgeving
Fransvdg

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Armenië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Armenië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Armenië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Armenië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: armeense dram (AMD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Armenië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Armenië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Armenië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Armenië is Jerevan.
  Het oppervlak van Armenië is 70% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Armeens Russisch.