Vanadzor

Vanadzor is de hoofdstad van de noordelijke provincie Lori. Het is qua inwoneraantal de derde stad van Vanadzor. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door een grote chemische fabriek. Toch staat Vanadzor te boek als een van de mooiste steden van het land.

Informatie over Vanadzor

Beste foto's & tips van Vanadzor

'413430' door kokkeeri '413430' door kokkeeri

ArmeniëVanadzor

ArmeniëVanadzor

Typisch Armenie

kokkeeri

Bijna alle toeristische attracties in Armenië zijn kerkjes of kloostercomplexen, die er min of meer in de dezelfde stijl gebouwd. Op het eerste gezicht misschien niet zo heel spannend. Maar het tegendeel is waar. De Armeniërs hebben namelijk de eigenschap om deze kerkjes op de meest fantastische plekken neer te zetten. Op de rand van een klif, in een vallei op de top van een berg. De ene keer rijd je er via een snelweg zo naar toe, de andere keer hobbel je een paar uur over een zandpad of moet je 10 kilometer lopen. Alles is mogelijk, maar nooit op een 'gewone' plek. En daardoor krijgt ook elk bouwwerk zijn eigen karakter. Dit kerkje, Tsakhats Kar in Yeghedis vallei, bereikten we na ruim 2 uur berg op lopen. Tot onze verrassing moesten we het laatste stukje zelfs door de sneeuw heen ploegen. Maar ook hier was de locatie weer schitterend.

'305693' door Stijntehennepe '305693' door Stijntehennepe

ArmeniëVanadzor

ArmeniëVanadzor

Armeens meisje kijkt.

Stijntehennepe

Deze foto van een Armeens meisje in Zwart Wit hoort bij de andere foto's van dit zelfde meisje. deze kwam ik opnieuw tegen en vind ik misschien wel de mooiste van de serie. Haar ogen staren je en en lijken een heel verhaal te vertellen.

'412017' door kokkeeri '412017' door kokkeeri

ArmeniëVanadzor

ArmeniëVanadzor

Heilig uitzicht

kokkeeri

Een van de bekende kloostercomplexen van Armenië is Tatev. Sinds een paar jaar bereik je deze mooie plek met een kabelbaan. In plaats van 45 minuten haarspeldbochten over een onverharde weg zit je nu 10 minuten in een glazen cabine van het uitzicht te genieten. Een mooie ervaring. Tatev is populair bij de Armeens pelgrims & toeristen. Zij krijgen allemaal een rondleiding van een priester. Deze zijn gekleed in hun karakteristieke zwarte cape en zwarte puntmuts. Best apart. Deze bebaarde priester vertelt iets over de vallei en het prachtige uitzicht. Denk ik, zijn uitleg was in het Armeens...

Laat kaart zien