Armenië beste reistijd

Het weer in Armenië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Armenië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Armenië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Armenië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Armenië:De beste reistijd voor Armenië is mei t/m juni en september t/m oktober. Je hele vakantie een beetje koukleumen is geen leuk tijdverdrijf. Je doet er daarom goed aan je reis niet in de Armeense winter te plannen. De zomerse hitte is een ander uiterste, maar de milde lente- en herfstdagen zijn perfect.


Reisadvies
Voor Armenië geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
5 juli Dag van de Grondwet, 21 september Onafhankelijkheidsdag, 7 december Herdenkingsdag Aardbevingsramp.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,- of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Armenië

Meer Armenië inspiratie

'411797' door carelschutte '411797' door carelschutte

ArmeniëLori

ArmeniëLori

MOLOKANEN

In Noord Armenië ligt hoog in de Kaukasus, aan de voet van het massief van de Aragats (4090meter), een dorpje genaamd Fioletovo. Het dorpje met onverharde wegen en waar de bouw van de woningen anders is dan elders in het land. Het zijn huizen met houten bovenverdiepingen en houten balkons. Ze zijn gebouwd door een Russische minderheid die een kleine tweehonderd jaar geleden door tsaar Nicolaas I vanuit Rusland naar Armenië werden verbannen. Deze bevolkingsgroep worden de Molokanen genoemd. Een bevolkingsgroep met lichte huid en blonde haren, een opvallende verschijning tussen de donker getinte Armeniërs. In het dorp zijn Russisch uitziende baboessjka’s te zien, grootmoedertjes met hoofddoeken en kleurrijke schorten. De mannen dragen indrukwekkende baarden. De Molokanen hebben alle moderne comfort afgezworen en zijn een sekte van non-conformistische christenen. Zij leven zoals in de 19e eeuw.

'490363' door herman m '490363' door herman m

ArmeniëJerevan

ArmeniëJerevan

Medz Yeghern

Vandaag is het precies een eeuw geleden, dat de Armeense genocide, door Armeniërs traditioneel aangeduid met Medz Yeghern ofwel "Grote Misdaad" is begonnen. De volkerenmoord is gepleegd op 1 à 1,5 miljoen Armeniërs in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken. 24 April 1915 is de dag waarop de Ottomaanse autoriteiten ongeveer 250 Armeense intellectuelen en leiders van de gemeenschap in het toenmalige Constantinopel hebben gearresteerd. De genocide werd tijdens en na de Eerste Wereldoorlog in twee fases uitgevoerd: het grootschalig doden van de weerbare mannelijke bevolking door middel van massamoord en onderwerping van het leger van dienstplichtigen tot dwangarbeid, gevolgd door de deportatie van vrouwen, kinderen, ouderen en zieken die werden verplicht tot dodenmarsen in de Syrische woestijn. De gedeporteerden werden verstoken van voedsel en water en onderworpen aan diefstal, verkrachting en moord. Ook andere inheemse en christelijke etnische groepen werden op dezelfde wijze uitgeroeid. Elk jaar wordt het begin van de volkerenmoord door de Armeniërs zelf herdacht bij het nationale monument Tsitsernakaberd in de Armeense hoofdstad Jerevan. De foto toont het nationaal monument. Onder het monument bevindt zich een museum, waarin met behulp van vele foto's en documenten de verschrikkingen uit die periode in beeld zijn gebracht. Helaas hebben genocides niet aan actualiteit ingeboet. Ook in de moderne tijd doet deze afschuwelijke massamoord zich nog steeds voor.

'338427' door herman m '338427' door herman m

ArmeniëJerevan

ArmeniëJerevan

Armeense vrouw

Deze vrouw verwelkomde ons bij de receptie in het hotel Ararat in Yerevan. Het Armeense volk, waarvan zij deel uitmaakt, heeft een zeer bewogen geschiedenis achter de rug. Een belangrijk aspect van de Armeense nationale identiteit is de zeer oude christelijke beschaving. Hun woongebied was oorspronkelijk veel groter dan de huidige republiek. In de 17e eeuw werd hun leefgebied opgedeeld. In de 19e eeuw kwam een groot deel van Armenië binnen de Russische invloedssfeer. Veel Armeniërs streden dan ook in de Eerste Wereldoorlog mee met het Russische leger tegen de Ottomanen. Tijdens die oorlog werden talrijke etnische Armeniërs in het Ottomaanse Rijk gedwongen gedeporteerd, als gevolg waarvan tussen de 600.000 en 1,5 miljoen etnische Armeniërs om het leven kwamen. Na de Eerste Wereldoorlog vormde Armenië korte tijd met Georgië en Azerbeidzjan de Kaukasische Federatie, om vervolgens van 1918 tot 1920 een onafhankelijke republiek te vormen. In 1920 werd het land ingelijfd bij de Sovjetunie. In augustus 1990 verklaarde Armenië zich onafhankelijk van de Sovjetunie.

Laat kaart zien

Laatste Armenië artikelen

Met onze reisgids Armenië ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.