Deze stad weert toeristen met poortjes. Wat vind jij? image

Deze stad weert toeristen met poortjes. Wat vind jij?

Het doet ons denken aan een pretpark. Maarja, wat zou jij doen als er dagelijks tot wel 200.000 massatoeristen door jouw piepkleine binnenstad lopen?


Ben jij al eens in Venetië geweest? (Foto: Antonio Molinari, Unsplash)

In Venetië wonen slechts 50.000 mensen. En toch komen er jaarlijks zo’n dertig miljoen (!) bezoekers naar het pittoreske stadje. Lijkt ons een gevalletje vol = vol …

Toegangspoortjes

In een poging om de toeristenstroom door de nauwe straatjes enigszins in de hand te krijgen, legde de overheid metalen toegangspoortjes aan op strategische plekken zoals bij de Calatravabrug en het Santa Lucia-treinstation. Eerder werd er al geëxperimenteerd met poortjes bij Piazzale Roma. Is het te druk? Dan gaan de poortjes dicht en moeten toeristen een alternatieve route nemen, óm de drukke binnenstad heen. De Venetianen zelf kunnen wel gewoon door de toegangspoortjes heen. Niet alle locals zijn het echter eens met deze maatregel. Een aantal demonstranten haalde de poortjes al uit elkaar, omdat ze vinden dat de massa op een effectievere manier moet worden teruggedrongen. ‘Bevrijd Venetië!’, riepen ze. En ‘Venetië is geen kermis!’.  

Wat vind jij van deze maatregel? Zou jij Venetië vanwege deze situatie mijden?