Deze nieuwe Airbnb-functie ken je nog niet image
Lkoedam

Deze nieuwe Airbnb-functie ken je nog niet

Heb jij het ultieme, gunstig gelegen Airbnb-paleisje gevonden voor je volgende reis, maar ligt de huurprijs nét buiten je budget? Dan biedt deze nieuwe Airbnb-functie uitkomst. Waar wacht je op?



Leven als een local in Parijs? Boek een Airbnb-appartement! (Foto: Reisreporter ErwinenManon)



Voorheen was het zo dat het volledige bedrag van je rekening wordt gehaald zodra de verhuurder je reservering accepteert. Maar met de nieuwe Pay Less Up Front-functie loop je nooit meer een droomappartementje mis. Het idee is simpel: je betaalt de helft aan op het moment van boeken, en de rest vlak voor vertrek. Als je dus op tijd boekt, heb je ruim de tijd – van een paar weken tot een paar maanden – om je rekening te vereffenen. Handig, hè? Je komt in aanmerking voor de functie als de totaalprijs van je boeking € 200 of hoger is, en je minimaal twee weken van tevoren boekt. De functie is sinds kort beschikbaar voor wereldwijde boekingen, met uitzondering van Brazilië, China en India, en wordt zichtbaar als je op het punt staat om te betalen.



Opvallend boekgedrag



De functie werd in het leven geroepen nadat uit een Airbnb-onderzoek bleek dat maar liefst 40% van de ondervraagden voor de optie zou kiezen en zelfs een duurdere boeking zou overwegen. Zolang ze vooraf maar minder zouden hoeven te betalen.