10 superslimme reisbespaartips die je nog niet kent image
Shyonen

10 superslimme reisbespaartips die je nog niet kent

Zo goedkoop mogelijk reizen, maar wel optimaal genieten. Het klinkt misschien als flink wat gedoe, maar er zijn genoeg simpele manieren om geld te besparen op je vakantiebestemming. Hoe pak je dat aan? Met deze 10 tips ben je al een aardig eindje op weg!



Waarom overnacht je niet gezellig bij de locals thuis? (Foto: Reisreporter AnitaOedit)



1. Woningruil



Wil jij reizen met alle gemakken van thuis, zonder de hoofdprijs te betalen? Overweeg dan een huizenruil! Bijkomend voordeel: je hebt ook gelijk iemand die je huisdieren of planten kan verzorgen.



2. Slaap bij locals



Geen zin om in een duur hotel te verblijven, maar wél om met anderen in contact te komen? Ga dan bijvoorbeeld couchsurfen of boek een appartementje bij een local via Airbnb.



3. Appartementje



Vind jij het geen probleem om op reis zelf je ontbijt, lunch of avondeten te bereiden? Kies dan voor een appartementje in plaats van een hotelkamer. Door zelf te koken bespaar je namelijk gegarandeerd flink!



4. Onderhandel



Ga niet zomaar akkoord met de bedragen die worden gevraagd voor een verblijf in een hotel. Probeer af te dingen, mits de situatie het toelaat, en wie weet bespaar je flink wat euro’s.



5. Weet waar je eet



Het is misschien aanlokkelijk om vlak bij toeristische trekpleisters een terrasje te pakken, maar check altijd eerst de prijzen. Grote kans dat je een paar straatjes verder voor veel minder geld een stuk lekkerder eet.



6. Waterflesje



Misschien wel de makkelijkste tip: zorg ervoor dat je altijd een flesje water in je tas hebt zitten. Op die manier hoef je niet elke keer een drankje te kopen als je dorst hebt. Bovendien kan je hem makkelijk bijvullen als ‘ie leeg is.



7. Bespaar op vervoer



Hoe kom je op je bestemming het goedkoopst van A naar B? Wandelen kost natuurlijk niks, maar is niet altijd even handig als je grote koffers bij je hebt. Kies om de kosten te drukken voor de bus in plaats van een taxi. In veruit de meeste landen is dat qua openbaar vervoer met stip de goedkoopste optie.



8. Reisapps



Installeer voor je op vakantie gaat een aantal handige offline reisapps, zoals Triposo en Google Translate. Niet alleen goed voor je portemonnee omdat je geen reisgidsjes of woordenboeken nodig hebt, maar het scheelt ook flink wat gewicht in je koffer. Klik hier voor een overzicht van onmisbare offline appjes voor op reis. 



9. Geld wisselen



Ga jij naar een land waar ze met iets anders dan de euro betalen en heb je cash nodig? Neem dan veel in één keer op, in plaats van iedere keer een beetje. De kans is namelijk groot dat de bank per geldopname een vast bedrag in rekening brengt voor die opname.



10. Goedkope reisverzekering



Weet jij al zeker dat je komend jaar veel op pad bent? Sluit dan een goedkope doorlopende reisverzekering af. Dat is in de meeste gevallen namelijk voordeliger dan wanneer je voor elke reis apart een verzekering af moet sluiten.