Reisnieuws

Op reis kun je niet zonder deze 5 offline reisapps

Gepubliceerd: 09 aug 2017
1

Handig, zo’n smartphone, maar wat als je op reis geen internet hebt? Waar zitten de leuke restaurantjes, wat zijn de typische tourist traps en waar ligt je hotel ook alweer? Geen paniek, deze 5 apps helpen je uit de brand én zijn offline te gebruiken.

Marlies Vording
Marlies Vording


Wat zijn jouw favoriete reisapps? (Foto: Reisreporter Jan10e)

1. Google Maps

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Google Maps is onmisbaar op reis. Wij stappen inmiddels het vliegtuig niet meer uit zónder offline kaartje van onze bestemming. Voor het gemak leggen we je nog eens stapsgewijs uit hoe je een offline kaart aanmaakt met Google Maps: 

  • Stap 1: Log met je Google account in op het wifinetwerk – zorg dat dataroaming uitstaat – van bijvoorbeeld je hotel en breng het gebied in beeld dat je wil downloaden voor offline gebruik.
  • Stap 2: Ga naar instellingen en druk op het tabje ‘Offline gebieden’.
  • Stap 3: Druk op ‘Aangepast gebied’ en breng door middel van in- en uitzoomen nogmaals in kaart om welk gebied het gaat.
  • Stap 4: Druk op ‘Downloaden’ en geef het gebied een naam. De offline kaarten die je download blijven een maand opgeslagen. Je vind ze weer onder ‘Offline gebieden’.
  • Stap 5: Is de kaart gedownload, tik dan in het beginscherm je eindbestemming in en druk op 'Start navigatie'. Als je het hotel uitloopt zal je zien dat je navigatie gewoon blijft werken.

Geen zin in al die stappen? In het onofficiële Google-appje 'Offline Maps - for Google Edition & Wikipedia' kun je tot vijf kaarten met één simpele druk op de knop opslaan voor een maand. 

2. Google Translate

Geen zin om tijdens je zonvakantie een nieuwe taal aan te leren? Dan kom je op reis ook een heel eind met Google Translate. Download ook bij deze app van tevoren de talen die je nodig denkt te hebben and you’re good to go!

3. XE Currency App

Hoe staat de Japanse yen ervoor? En hoe zit het ook alweer met de wisselkoers van de dollar, de pond of de forint? De XE Currency App berekent het voor je. Voeg zoveel vreemde valuta toe als je wilt en bereken in een handomdraai hoeveel euro één zloty ook alweer is.

4. Triposo

Sta jij ook wel eens midden in een grote stad, zonder precies te weten wat er allemaal te doen is? Dan biedt Triposo – een offline reisgids – wellicht dé oplossing. De applicatie vertelt je in een handomdraai welke plekjes je echt niet mag missen.

5. Maps.Me

Oeps, verdwaald! We kennen het gevoel allemaal wel. En wees eerlijk: weinig dingen zijn zo vervelend als de weg kwijtraken op reis. Gelukkig bestaan er genoeg appjes die je een goed eind op weg kunnen helpen. Maps.Me werkt net zo makkelijk als Google Maps, maar laat ook nog eens duidelijk zien waar je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde geldautomaat vindt.

deel dit artikel met je vrienden:
Handige Tips
3 topadviezen tegen ernstige zonverbranding

Je smeert je op de valreep nog even in, maar het leed is al geleden. Je voorhoofd, armen, torso en benen zijn zo rood als een kreeft! Met deze 3 adviezen beperk je de pijn, die anders tot een week aanhoudt.

0
Handige Tips
Wist je dat deze 5 dingen zijn inbegrepen bij je hotel?

Op vakantie betaal je niet zelden grof geld voor een hotelovernachting. Maar in al je enthousiasme vergeet je er soms wel eens écht van te genieten. Wist je bijvoorbeeld dat deze 5 verzoeken volkomen normaal zijn in een hotel?

0
Handige Tips
Dit zijn de 4 valkuilen voor gratis internetten in de EU

Je hebt het vast meegekregen: sinds kort kun je met je Nederlandse bundel ‘gratis’ bellen, sms’en en internetten binnen de EU. Maar vóórdat je dolenthousiast je 4G-netwerk aangooit in het buitenland willen wij je nog even wijzen op de volg...

1

Reacties van bezoekers Reageer

MvanCooten-Boot

Door: MvanCooten-Boot • Geplaatst op

Ook handig: de ggdreistmee app, gratis te downloaden in de appstore/playstore en ook offline te gebruiken tijdens de reis.

In de app vind je alle gezondheidsadviezen op een rij en een handig stappenplan wat te doen bij bijvoorbeeld een hondenbeet.

Ook vind je er vaccinatie- en gezondheids-adviezen pet land.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.