De grote ken je. Maar ken je deze 5 onbekende watervallen ook? image
Midasket

De grote ken je. Maar ken je deze 5 onbekende watervallen ook?

Je hebt vast wel eens gehoord van grote jongens zoals Iguazu, Niagara en Victoria. Maar ken je deze 5 onbekendere watervallen ook? Vál van de ene verbazing in de andere.Deze waterval is omringd door exotische planten (Foto: jojo nicdao, Flickr)1. Tinago Falls in de FilipijnenDe Tinago-waterval wordt ook wel Hidden Falls genoemd. De waterval ligt in het hart van het regenwoud op het eiland Biliran. De Tinago is maar 73 meter hoog, maar is daarom niet minder mooi. Neem je zwemspullen mee!

De Sutherland-watervallen komen in drie delen naar beneden gekletterd (Foto: Jocelyn KinghornFlickr)2. Sutherland Falls in Nieuw ZeelandIn Nieuw-Zeeland vind je in Fiordland de Sutherland-watervallen. Ze zijn bijzonder omdat ze in drie treden naar beneden vallen. Met zijn 580 meter hoogte behoort hij tot de hoogste ter wereld. Kende jij hem al? 

De langste ononderbroken waterval van India (Foto: Hrishikesh Sharma, Flickr)3. Nohkalikai Falls in IndiaDe Nohkallikai-waterval in India is 340 meter hoog. Onderaan de waterval vormt zich een poel met groen water. In één woord: magisch!

Houd je van een uitdaging? Ga naar de Kaieteur Falls (Foto: Soren RiiseFlickr)4. Kaieteur Falls in GuyanaAls je van een extreme trip houdt, dan is de Kaieteur-waterval in Guyana iets voor jou. De waterval bevindt zich midden in de wildernis en het vergt dan ook een flinke tocht om er te komen. Maar dit 226 meter hoge spektakel is het meer dan waard.

De Jean-Larose is best makkelijk te bereiken (Foto: Benoit Nadeau, Flickr)5. Jean-Larose Falls in QuebecDe Jean-Larose-waterval valt in drie stappen naar beneden. Eerst 34 meter, dan vijftien en als laatste tien meter. Om de waterval te bereiken moet je heel wat trappen beklimmen, maar tussendoor heb je gelukkig uitkijkpunten om van het uitzicht te genieten.