De 6 nieuwste backpackbestemmingen image
Henk_en_Nel

De 6 nieuwste backpackbestemmingen

Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder continent.(Foto: Michael Dehaspe © Columbus Travel)1. Europa: GeorgiëBackpacken door Europa is goed te doen met een Interrail-pas, waarmee je gemakkelijk en goedkoop met de trein van bestemming A naar bestemming B reist. De pas is geldig in bijna de hele Europese Unie. Maar waarom kijk je niet eens verder dan je neus lang is? Naar Georgië bijvoorbeeld. Het land is nog redelijk ontoeristisch, goedkoop en perfect voor backpack- en rondreizen. Ook de natuur van Georgië is heel gevarieerd. Zo vind je er subtropische bossen, bergen en een woestijn.

(Foto: Michael Dehaspe © Columbus Travel)2. Noord-Amerika: CanadaDe VS is natuurlijk een goede bestemming om te backpacken: het land is groot en veelzijdig. Maar dat is Canada ook! Van strand tot immense naaldbossen en van lege vlaktes tot fjorden. Canada is om meerdere redenen een avontuurlijke backpackbestemming. Heel veel hostels zijn er in Canada echter niet. Maar laat dat de pret niet drukken: je kunt altijd nog gaan wildkamperen of couchsurfen. Het openbaar vervoer is bovendien niet van wereldkwaliteit, maar als liften of zelf rijden ook een optie is, houdt niets je tegen.

(Foto: Reisreporter JVandePutte)3. Zuid-Amerika: ChiliLanden als Argentinië en Peru zijn populair onder Zuid-Amerikagangers. Eén van de parels van het werelddeel, Chili, wordt echter steeds populairder. Toch wordt het langgerekte land aan de oostkust van Zuid-Amerika nog vaak over het hoofd gezien. Maar waarom, vragen we ons af? Transport en hostels zijn goed te betalen en je vindt in Chili veel verschillende klimaten. Wat dacht je van de Atacama-woestijn, de droogste woestijn ter wereld? Of het Chileense Patagonië in het zuiden, met ondoordringbare bossen en fjorden waar dolfijnen en walvissen leven?

(Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)4. Afrika: MadagaskarBackpacken in Afrika is in opkomst. Maar dan vooral op het vasteland. Daarom tippen wij Madagskar. De inkomsten uit toerisme zijn broodnodig voor de lokale bevolking. Rond reizen over het eiland doe je met de taxi-brousse, de gezellige, lokale taxibusjes. Niet per se comfortabel, maar wel heel goedkoop! Het land is, niet geheel onbelangrijk, ook nog eens spotgoedkoop. Een overnachting kost maar een paar euro en ook eten is erg goedkoop. 

(Foto: Henny en Ed Woons © Columbus Travel)5. Azië: JapanZuidoost-Azië is zonder twijfel de populairste backpackregio. Dat heeft vast en zeker te maken met de prachtige natuur en het goedkope leven. Als je (iets) meer geld te besteden hebt doe je er echter goed aan om voor Japan te kiezen. Dit Aziatische land is veelzijdig en modern. Met de hogesnelheidstrein scheur je het hele land door. Onderweg passeer je de mooiste natuurgebieden, van wijdse velden tot hoge bergen. Regel vóór vertrek een Japan Rail Pass, waarmee je goedkoper met de trein reist. Wees ook op tijd met het boeken van hostels of homestays, het aanbod is namelijk niet al te groot. (Foto: Eveline Voss © Columbus Travel)6. Oceanië: Nieuw-ZeelandOke, oke, we geven toe: Nieuw-Zeeland is niet bepaald een ongebaand pad onder backpacktoeristen. Maar feit is dat verreweg de meeste toeristen zich ophouden aan de westkust van Australië. Op het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, aan de overzijde van de Tasmanzee, kun je nog heerlijk rondcrossen door grotendeels onbekend terrein. Huur daarvoor een camper (of kóóp er een en verkoop hem aan het einde van de rit. Op het Noordereiland vind je vulkanische bergen, subtropische bossen en de sfeervolle hoofdstad Wellington. Het Zuidereiland heeft een enorm gevarieerd landschap. Hier vind je alles, van groene weilanden tot ijzige fjorden.