Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016! image
Henk_en_Nel

Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.Colombia is het meest succesvolle land volgens The Economist (Foto: Reisreporter RobHoekstra)

 Elk jaar stelt de Britse krant The Economist een lijst samen met de meest succesvolle landen van het jaar. Daarbij draait het een keer niet om geld maar om humanere zaken, zoals vooruitgang op het gebied van veiligheid en democratie. Dit zijn 's werelds meest succesvolle landen van 2016 en de aanleidingen daarvoor. 1. ColombiaIn 2016 sloot de regering van Colombia, onder leiding van Juan Manuel Santos, een vredesdeal met rebellengroep FARC. Zo kwam er in 2016 een einde aan de moorden, ontvoeringen en drugshandel door de FARC. Dit zie je ook terug in het toerisme, dat een enorme boost kreeg. De president ontving een Nobelprijs voor zijn inspanningen. Goed bezig!2. CanadaCanada is een van de weinige westerse landen die weerstand bood aan het oprukkende populisme. De premier van Canada, Justin Trudeau, verwelkomt vluchtelingen, heeft internationale handel hoog in het vaandel staan en wil zelfs wiet legaliseren. Goed bezig!3. IJslandVan alle landen groeide de economie op IJsland het snelst in 2016. Dat had onder andere te maken met de grote toename van het toerisme. En oh, op het EK voetbal schakelde het 'amateurteam' van IJsland de Engelsen uit, wat het imago van het eiland alleen maar ten goede kwam. Goed bezig!

Estland zit braaf op de voorste rij van de klas (Foto: Reisreporter vulture1960)4. EstlandVoor een voormalige kolonie van Rusland en een van de armste landen van Europa doet Estland het eigenlijk erg goed op school! Estse leerlingen kunnen zich meten met de top van Europa en daarom kreeg het land een nominatie voor deze lijst. Goed bezig!5. TaiwanIn 2016 koos Taiwan haar eerste vrouwelijke president, Tsai Ing-Wen. Taiwan is hiermee een uitzondering, aangezien er wereldwijd maar achttien vrouwen aan het hoofd van een regering staan. Goed bezig!6. ChinaVoor velen klinkt deze nominatie wellicht niet logisch. Immers, het enorme land kampt met luchtvervuiling en houdt er een communistische aanpak op na. Toch heeft China haar plekje verdiend: veertien miljoen mensen op het platteland leven niet meer in armoede. Goed bezig!