Evi Hanssen: 'Elk gebouw in Aarhus is een soort Pinterest- of Instagram-foto' image
Lkoedam

Evi Hanssen: 'Elk gebouw in Aarhus is een soort Pinterest- of Instagram-foto'

In onze Reisbucketlist vertelde presentatrice Evi Hanssen al over het Griekse eiland Gavdos. Maar er is nóg een bestemming die haar hart heeft gestolen: Denemarken. De aflevering die ze er opnam was al te zien in 3 Op Reis. Ze doet onder andere Aarhus aan, de culturele hoofdstad van 2017.

 

Evi Hanssen geniet van Denemarken (Foto: BNN VARA)Waarom moeten we in 2017 allemaal naar Aarhus?‘Een tripje naar Aarhus is een uitgelezen kans om wat Deense cultuur op te snuiven. En dat betekent vooral design. Overal waar je rondloopt, elk koffiebarretje of gebouw, is een soort Pinterest- of Instagram-foto! En dan is er nog het heerlijke eten en de interessante cultuur van de stad. Mensen denken vaak dat ze alleen bijzondere plekken ontdekken als ze ver weg gaan en dat is echt onzin. Daarom kies ik voor het programma 3 Op Reis vooral voor Europese bestemmingen.' 

Sculptuur op het strand van Aarhus (Foto: Sculpture by the Sea)Columbus tipt de leukste activiteiten in 2017Film in the ForestIn het weekend van 12 tot 14 mei kun je naar dit festival in een magisch woud: Riis Skov. Bekijk films, doe mee aan workshops, geniet van live muziek en magische verrassingen. Gewoon een dagje of het hele weekend.Aarhus PrideOp 3 juni viert Aarhus diversiteit. Voor de zesde keer vullen vlaggen, ballonnen en blije mensen het straatbeeld. Een feestelijke parade loopt door het centrum van Aarhus en zal eindigen bij de Pride Lounge. Kortom, een groot festijn voor jong en oud.Green concertHet groene concert wordt al drie decennia lang gehouden. Jongeren in Denemarken worden iedere zomer getrakteerd op een fijn muziekfestival met optredens van grote namen. Ook krijgen vrijwilligers met een handicap de kans om te laten zijn wat zij waard zijn. Green Concert wil aantonen dat iedereen iets te bieden heeft!Diner in the darkRuik, voel en beleef een uniek diner op 12 december, totaal gefocust op je zintuigen. Deelnemers genieten compleet in het donker van een maaltijd. Het hele programma is te vinden op http://www.aarhus2017.dk/en/Meer lezen over de reiservaringen en -tips van Evi? Lees het in onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017, die nú in de winkel ligt. Hierin laten we 50 reislustige BN’ers aan het woord. Zo doet Evi een boekje open over het Griekse eiland Gavdos.