Onze favoriete winter escapes voor januari image
Paulo

Onze favoriete winter escapes voor januari

Als de temperaturen in januari omlaag gaan gaat ons verlangen naar een vakantie in een warmer oord omhoog. We stelden daarom een lijstje op met onze favoriete winter escapes. Ver weg en dichtbij, budget en exclusief. Mooi meegenomen: januari is de goedkoopste maand om in te vliegen, zo onthulden we laatst. Waar wacht je op?!



Een van de vele rotsformaties in het oosten van Madeira. (Foto Columbus Reisreporter liane).



Madeira, Portugal



Gemiddelde temperatuur: 15°C

Aantal zonuren: 5


It’s all-in the name. Madeira, het eiland van de eeuwige lente, staat bekend om zijn rust en natuur. Hoewel het met zijn 15 graden en aantal regendagen niet per se de beste tijd is zit het met het aantal zonuren wel goed. Het is bovendien een zeer betaalbare winter escape. 





Een van de vele uitzichten die je treft in wandelgebied El Golfo. (Foto Columbus Reisreporter RReintjes).



Lanzarote, Spanje



Gemiddelde temperatuur: 18°C

Aantal zonuren: 7


De Canarische eilanden zijn het hele jaar door geliefd onder zonaanbidders, óók in januari. Lanzarote wordt veelal beschouwd als het mooiste en minst toeristische eiland van de groep. De zwarte stranden in de rustige baaien bieden immers schitterende en heerlijke plekken om te relaxen. Zodra ze haar kans schoon ziet is hoofdredactrice Louise hier te vinden.





Op Tamarindo Beach kun je naast uitstekend surfen ook een ijsje eten. (Foto Columbus Reisreporter MaureenB).



Costa Rica



Gemiddelde temperatuur: 24°C

Aantal zonuren: 7


De maand januari is voor Costa Rica de beste reismaand. Het regent er weinig en de temperaturen zijn aangenaam. Genoeg van de hitte? Trek dan het binnenland in. Daar ligt de gemiddelde temperatuur zo'n tien graden lager. Richt je op de westkust want aan de oostkust regent het in januari nog steeds gemiddeld 300mm. 





Zonsondergang op een van de mooiste stranden ter wereld, Beach No7. (Foto Columbus Reisreporter valari).



Andamaneilanden



Geiddelde temperatuur: 25°C

Aantal zonuren: 9


Hoewel Louise van de zomer naar de Andamaneilanden afreisde zijn de temperaturen hier in januari het aangenaamst. De moesson zorgt voor minder regen en de combinatie van een lichte zeebries met de hoge luchtvochtigheid maakt dat het er goed toeven is. Het eiland is verder bijzonder om meerdere redenen. Zo vind je op het eiland Havelock Beach No7, ooit uitgeroepen tot mooiste strand van de wereld. Het was ook het thuis van de zwemmende olifant Rajan.





Blauwe zee, zachte stranden en palmbomen. Welcome in Paradise. (Foto Columbus Reisreporter YvoDen).



Malediven 



Gemiddelde temperatuur: 30°C

Aantal zonuren: 9


Tijdens een regenachtige winterdag is het beeld van een strandbed op een wit bountystrand op de Malediven gauw geschept. Voor de temperatuur hoef je het in ieder geval niet te laten. In januari dobber je er in alle rust rond op de kalme oceaan. Van mei tot november is het water een stuk ruwer. De gemiddelde temperatuur is maar liefst 30 graden.