Zó bespaar je geld op je eten op reis! image
Japio

Zó bespaar je geld op je eten op reis!

Je hebt waarschijnlijk veel geld neergeteld voor je reis. Vliegtickets, accommodaties en eventuele entreegelden voor musea of natuurparken. Tel dit allemaal bij elkaar op en je bent een behoorlijk smak geld kwijt. En het meest essentiële zit daar nog niet eens bij; namelijk eten! Gelukkig kun je met deze zes tips geld besparen op je eten.



Eet bijvoorbeeld Tortillas gemaakt op de straathoek (Foto: Columbus Reisreporter Rsteeghs)



1 Ontbijt gratis



De meeste hotels en motels bieden gratis ontbijt aan. Dat is meestal in de lobby’s, dus verwacht in de restaurants bij het hotel geen goedkoop eten. Zit er geen gratis ontbijt bij je verblijf inbegrepen, boek deze dan bij. Voor weinig extra’s kun je vaak toch nog van een uitgebreid ontbijt genieten.



2 Eet veel



Als je je (zo goed als) gratis ontbijt heb gevonden, zorg dan dat je voldoende eet om verzadigd de deur uit te gaan. Dat kan er zelfs voor zorgen dat je geen lunch hoeft te kopen! Krijg je aan het einde van de middag weer trek dan neem je een uitgebreid diner, zo heb je maar één maaltijd op de hele dag hoeven betalen.



3 Wees geen toerist





(Foto: Columbus Reisreporter abytravel)



Veel reizigers belanden in toeristenvallen, maar dat wil jij natuurlijk voorkomen. Eet voor je naar een museum gaat, of voor je in het toeristische centrum gaat shoppen. Eenmaal daar aangekomen betaal je namelijk veel te veel voor je eten.



4 Neem snacks mee



Als je weet van jezelf dat je snel trek krijgt, pak dan tussendoortjes in voor je op reis gaat. Denk daarbij aan koekrepen, nootjes, alles wat maar veel proteïne of veel vet bevat zal helpen. Dit zal je honger namelijk voor lange tijd stillen.



5 Ga voor de special



Als je uit eten gaat in lokale plaatsjes, vraag dan naar de special. Bijvoorbeeld bij lunch, de lunch is over het algemeen al goedkoper dan diner, en bestel dan veel. Wat je over hebt, kun je bewaren voor het diner.



6 Eet in de buurt van de universiteit





Eet bijvoorbeeld in de buurt van de Universiteit van Istanbul (Foto: Columbus Reisreporter Miller)



Drie keer raden wie nog meer geld wil besparen? Juist: studenten. In de buurt van universiteiten en hogescholen zal je dus veel eetgelegenheden tegenkomen die speciale acties hebben.