Doen! De mooiste bestemmingen buiten de gebaande paden image
Marieke2802

Doen! De mooiste bestemmingen buiten de gebaande paden

Als ervaren reiziger en Columbuslezer wil je niet alleen de voorgekauwde toeristische plekjes leren kennen, maar ben je vooral benieuwd naar de mooie plekken buiten de gebaande paden. Het wordt steeds lastiger om echt onontdekte plekjes te vinden, maar hopelijk kunnen wij je toch inspireren met de volgende bestemmingen.

Spelende olifanten (Foto: Columbus Reisreporter WKerkhof)Zwemmen met olifanten in BotswanaDe Chobe rivier tussen Botswana en Namibië is een fantastische plek voor wildlife avonturen. Je kunt hier per boot safari’s doen. Langs het water vind je een rijkdom aan dieren. Je vaart er langs nijlpaarden, verschillende soorten vogels, buffels en honderden olifanten. De olifanten zijn waarschijnlijk de meest indrukwekkende dieren. Helemaal wanneer ze met veel kabaal en waterballet verkoeling zoeken in het water.Eilandhoppen in de FilipijnenEen prachtige baai in het Bacuit archipel bij Palawan (Foto: Columbus Reisreporter MariekeV)Honderden kleine eilandjes, koraalriffen, kalkrotsen, turquoise water, witte zandstranden en verborgen lagunes. Óf simpelweg een tropisch paradijs, dat vind je bij het Bacuit archipel rondom El Nido op het eiland Palawan in de Filipijnen. Als je hier aankomt heb je het gevoel dat je de laatste mens op aarde bent. Het huren van een kajak is een aanrader voor het ontdekken van de prachtige omgeving. Je kan hier beter niet naartoe gaan in het laagseizoen (juni – september). Dan heb je de meeste kans op heftige regenval en tyfoons. Het voordeel is dat je dan een nog grotere kans hebt écht de enige te zijn.Regenboog bergen in IJslandHet gebied is zo indrukwekkend en surrealistisch (Foto: Columbus Reisreporter enroute2)Landmannalaugar ligt in de hooglanden van Zuid-IJsland. Het gebied word ook wel de regenboog bergen genoemd vanwege de bijzondere kleuren van de natuur. In het gebied is geen boom te bekennen, alleen mos en kort gras dat gegeten wordt door grote kuddes schapen. Landmannalaugar is een mooie plek om toe te voegen aan je lijstje highlights van IJsland.Het rode zandstrand van HawaiiRij naar het einde van ‘the Hana Highway’ op Maui. Parkeer je auto en loop door het suikerrietveld langs een Japanse begraafplaats. Klim dan van de klif af naar het strand. Loop een stuk langs stenen die er liggen, als je dan de hoek om gaat zal je het bijzondere rode zandstrand op Maui vinden.Berlenga blue in Portugal

Dit natuurreservaat is een broedgebied voor zeekoeten en zilvermeeuwen.(Foto: Columbus Reisreporter Dannyvdm)Iets dichter bij huis vind je de ongerepte Berlenga eilanden van Portugal. Op deze paradijselijk plek, voor de kust van Peniche, beleef je een perfecte dag door te hiken, kajakken, snorkelen, zwemmen en picknicken.Petra Treasury in JordaniëOnder een sterrenhemel wordt het vanzelf een van de zeven wereldwonderen (Foto: Columbus Reisreporter Dapau)Een tocht door de kloof laat de spanning al oplopen en dan ineens verschijnt het adembenemende Petra Treasury in Jordanië. De schoonheid van deze stad heeft deze te danken aan de handelsroute voor wierook, die vanuit Jemennaar Perzië, Syrië en de Griekse en Romijnse rijken werd vervoerd. Petra was voor de verschillende handelsroutes een knooppunt en werd hierdoor schatrijk. Dit is te zien aan de prachtige stad die gedeeltelijk uit de rotsen is gehakt.  Namdaemun Nacht markt in Zuid Korea(Foto: Young Sok Yun, Flickr)De Namdaeumun Night Market is te vinden in het hart van Seoul. Het is de grootste markt van Korea. Elke afdeling heeft honderden kraampjes, maar de voedselmarkt is toch het grootste hoogtepunt. Dumplings zijn heerlijk, dat is geen geheim, maar het snoepen van dumplings op een van ’s werelds drukste en sfeervolste nachtmarkten, dát is een hele nieuwe ervaring.The lake district van ArgentiniëEén van de grotere meren in het Lake District is het Lago Nahuel Huapi.(Foto: Columbus Reisreporter Hardom)Dit gebied heeft een van de meest spectaculaire landschappen van Argentinië. Het gebied wordt door zijn houten chalets ook wel gezien als het Argentijnse Zwitserland. Mocht je houden van wellness, dan is het goed om te weten dat je in dit gebied de beste spa’s van Zuid-Amerika kunt vinden.