'Guerrilla wandelpad' in Nepal image
Metsu9

'Guerrilla wandelpad' in Nepal

De voormalige leider van de Maoïsten, Pushpa Kamal Dahal -beter bekend als Prachanda- heeft samen met de Nepalese toeristische dienst een trektocht uitgestippeld door Nepal. Dwars door het gebied waar vroeger 10 jaar lang een burgeroorlog heeft gewoed, loopt sinds afgelopen oktober een lange wandelroute.

Je loopt door de gebieden waar tussen 1996 en 2006 het hevigst gevochten werd tussen de maoïstische opstandelingen en het regeringsleger van Nepal. Dit is tevens een van de armste gebieden van het land en trekt weinig toeristen. Prachanda hoopt dat met deze wandelroute te veranderen.

De route begint in Pokhara en neemt je mee door de regio's Rukum en Rolpa, een dunbevolkt en bergachtig gebied. Het is een mooie wandeling langs watervallen, grotten, rivieren en valleien. Je komt in oude dorpjes terecht, waar nog veel sporen van de oorlog te zien zijn. Een gids vertelt over de achtergronden van het gebied en de oorlog.

Er zijn drie routes te belopen: een van 14 dagen, een 19 dagen en een route van 27 dagen. Het niveau van de routes variëren van gemiddeld tot moeilijk, dat komt vooral door het ontbreken van voorzieningen. Je slaapt in simpele verblijven, van theehuizen tot campings en bij mensen thuis.
Voor meer informatie: guerrillatrek.org

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief