Deze 9 reisapps helpen jou op weg image

Deze 9 reisapps helpen jou op weg

De voorpret is vaak bijna net zo leuk als het reizen zelf. Je moet van alles regelen: tickets, je route uitstippelen, hotels boeken. En hoe langer je er mee bezig bent hoe meer zin je in je reis krijgt. Om jou op weg te helpen hebben we de handigste reisapps voor je op een rijtje gezet.

 

SAS Survival Guide

Ben jij gestrand in the middle of nowhere? Hoe vind je je weg terug? Hoe maak je vuur? De SAS Survival Guide app heeft alle antwoorden. Vooral als je van plan bent om van de gebaande paden te gaan, is deze app een must. SAS Survival Guide is gemaakt door een voormalig SAS-soldaat en bevat honderden vaardigheden die je kunt gebruiken om te overleven in de wildernis. Misschien heb jij ervoor gekozen om in een 5-sterrenhotel in het in de Bahama’s te verblijven, maar je weet tenslotte maar nooit, toch?

Duolingo

Ben jij in een ander land waar een andere taal gesproken wordt? Dan is het toch fijn om een aantal woordjes te kennen in deze vreemde taal. Al is het maar om hallo, bedankt of tot ziens te zeggen. En natuurlijk is het ook handig als je kunt vragen waar het toilet is. Op Duolingo kun je 27 talen leren. Muy bien! Door korte lesjes en grappige spelletjes leer jij wat basiszinnen in de gewenste taal. And it’s free.

Prey Anti Theft

Een van de meest nare ervaringen die je kunt meemaken op reis is als je spullen gestolen worden. Zeker als het gaat om je telefoon. Daar gaan al je mooie foto’s. Prey Anti Theft helpt je om je telefoon weer terug te vinden, het toestel te blokkeren en zelfs een alarm in te schakelen. De app is gewoon gratis.

Valuta+

Amerikaanse dollar, Australische dollars, ponden en peso’s ze hebben allemaal een andere wisselkoers. Met de Valuta+  app heb je niet eens internet nodig om de vreemde valuta om te rekenen naar euro’s. Zo weet je waar dan ook ter wereld precies wat je uitgeeft.

Moovit

Wil je in Nederland weten hoe je van A naar B komt, de 9292-app geeft je de snelste route. Moovit is een soortgelijke app, maar dan internationaal. Dus heb je geen auto tot je beschikking tijdens je reis? Met deze app neem je zonder stress het openbaar vervoer in het buitenland.

MAPS.ME

De offline kaarten van de app MAPS.ME zorgen ervoor dat je nooit meer verdwaalt in de wirwar van straten, tenzij dat natuurlijk de bedoeling is. Doordat je alle kaarten ter wereld via deze app kunt downloaden, zijn ze ook offline beschikbaar. MAPS.ME heeft ook een navigatiefunctie en is daarmee ideaal voor de roadtrippers onder ons.

PackPoint

Heb jij ook altijd het gevoel dat je iets vergeten bent als je op reis gaat? In Backpoint kun je een hele paklijst opstellen, zo wordt de kans dat je nog iets vergeet een stuk kleiner. Afvinken maar.

Splitwise

Going Dutch, dat staat ons Hollanders op het lijf geschreven. Nu is het ook wel handig om bij te houden wie wat betaalt als je samen met anderen reist. Splitwise is daar ideaal voor. In de app noteer je iedere uitgave en in het overzicht kun je zien of jij iemand nog iets schuldig bent of andersom.

Hopper

Hoe en op welke momenten vind je de goedkoopste vliegtickets? Daar zijn nogal wat theorieën over. Hopper bespaart je tijd en moeite met uitzoeken. De app zoekt naar vliegtickets op basis van de meest voordelige tijdstippen om te vliegen en geeft je hier een overzicht van.

Wat zijn jouw favoriete reisapps?