Zonvakantie

5x de beste reisbestemmingen in mei

Gepubliceerd: 29 apr 2019 0
Iedere maand helpen we jou een reisbestemming te kiezen voor de volgende maand. Alle lastminute avonturiers opgelet; hier kun je het beste naartoe op vakantie! 

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk zo veel mogelijk zon en zo min mogelijk regen. Vaak bepaalt het weer jouw bestemming. Omdat wij snappen dat je geen zin hebt om uit te zoeken waar ter wereld je het beste naar toe kunt hebben wij dat voor je gedaan. Dit zijn onze tips voor mei! 

Zambia


Op safari in Zambia (Foto: ©Columbus Travel) 

Wie op safari wil denkt niet in eerst instantie aan Zambia. Dat is onterecht. Het land – dat op een gigantische vlakte op duizend meter hoogte ligt – barst van de natuurreservaten vol groot wild en vogels. En het grote voordeel is dat er relatief weinig bezoekers komen. Een andere must: de Victoriawatervallen, een van de grootste en spectaculairste watervallen ter wereld. Vanwege de hoge ligging is het in tropisch Zambia meestal aangenaam warm. 

Indonesië: Soemba en de Kleine Soemba-eilanden


Op een (bijna) onbewoond eiland...(Foto: ©Columbus Travel) 

Het festival Pasola, waarbij twee stammen elkaar te paard te lijf gaan, heeft de potentie de komende jaren een toeristische trekpleister te worden. Maar Soemba is meer dan de Pasola alleen: een azuur- en diepblauwe zee omringd door witte zandstranden, bergen, jungle, pampa’s, rijstvelden en een bijzondere cultuur. Het regenseizoen loopt er van december t/m april; de rijstvelden zijn dan wel op hun mooist. De periode mei t/m november is desalniettemin de beste reistijd. Het Pasola-festival vindt plaats in februari of maart.

Griekenland


De Griekse lente is ideaal voor vakantiegangers (Foto: ©Columbus Travel) 

Griekse zomers zijn heet en in veel gebieden druk. De winters zijn zeer mild, maar nat. In voor- en najaar is het land goed op temperatuur – maar niet te. Wij raden je aan om naar Kefalonia te gaan. Pas de laatste twintig jaar is hier het toerisme op gang gekomen. En da’s eigenlijk maar goed ook – het eiland straalt gemoedelijkheid uit en is gevrijwaard van grote resorts. Je hebt de indrukwekkende berglandschappen, kliffen, stranden en bossen nog vrijwel voor jezelf. Van mei t/m juni en in september is de temperatuur in de Ionische Eilanden aangenaam en valt er weinig regen. Her is er dan lekker rustig (maar niet compleet uitgestorven) en je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor accommodatie.

VS


Lovely New York in het voorjaar (Foto: Brendan ChurchUnsplash)

Over het algemeen heeft het voor- en najaar een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam en in de lente pik je de langste dagen mee. Om de drukte en zomerhitte in juli en augustus te vermijden, reis je het beste in het vroege voorjaar (maart t/m medio mei) naar (Noord-)Arizona en (Zuid-)Utah. De temperatuur is dan heerlijk zacht en met een beetje geluk tref je een bloemenzee in de (semi-)woestijn. Ook de herfst is relatief rustig en zacht. 

Voor een bezoek aan de noordoostelijke staat New York – en de gelijknamige metropool in het bijzonder – is het najaar (van eind september t/m oktober) het meest geschikt. Het is er dan aangenaam warm en veelal droog. Ook het voorjaar (mei t/m juni) is prettig maar ietsje natter. De 
hete, broeierige zomers en koude winters zijn niet ideaal maar hebben ook zo hun voordelen. Denk aan de vele culturele openluchtactiviteiten in juli en augustus en kerstsfeer in New York City.

Brazilië 


Breng jij komende maand in Brazilië door? (Foto: ©Columbus Travel) 

De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint de regenperiode veel eerder. Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten, waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. Ook in het regenseizoen is het daar trouwens prima te doen. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn. 

Zit er geen bestemming tussen waar je spontaan zin van krijgt om je koffers te pakken? Check dan onze nieuwe reisplanner. De planner geeft per land de beste reistijden. Zo weet je altijd waar je het beste heen kunt gaan!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...