Wandelvakanties

Dé manier om door Chili te reizen: een ultieme hike

Gepubliceerd: 05 feb 2019 | Wandelvakanties | Natuurreizen 0
Een spiksplinternieuwe hike dwárs door het zuiden van Chili verbindt 17 nationale parken. Probeer maar eens een meer afwisselende route te vinden: je loopt langs berglandschappen, zoals het Andesgebergte, maar ook regenwouden, ongerepte meren, en epische vulkanen.


Del Toro Lake ligt in het zuidelijke Torres del Paine (Foto: Peter Winckler)

La Ruta de Los Parques de la Patagonia is ruim 2700 kilometer lang en strekt zich van Puerto Montt in het midden tot Cape Horn in het zuiden. Met deze hike wil Chili zich op de kaart zetten als wandelwalhalla, en dat is gelukt wat ons betreft. Het halve land is te doorkuisen met deze ultieme route.

De totstandkoming van de route was mede mogelijk door de bijzondere relatie van Douglas Tompkins, oprichter van North Face, met zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, voormalig CEO van Patagonia. De twee verdienden een fortuin bij de outdoormerken, wat ze gebruikten om grote natuurgebieden in Chili en Argentinië op te kopen om het te beschermen. Zolang het in hun handen was, kon het niet in verkeerde handen komen.

Douglas overleed in 2015 in Chili bij een kajakongeluk, maar Kristine ging door met hun gezamenlijke project. In maart 2017 schonk ze de stukken grond aan de Chileense overheid, met de voorwaarde dat er natuurgebieden van werden gemaakt. Van hun donatie zijn er sindsdien al vijf nationale parken geboren. Mede dankzij hun inzet om natuurgebieden te beschermen, konden de 17 nationale parken met elkaar worden verbonden in La Ruta de Los Parques de la Patagonia.


Het Torres del Paine Nationaal Park in Patagonië (Foto: Matt Gross)


Alpaca's kunnen onderweg niet ontbreken (Foto: Katrin Schulz)

Meer langeafstandswandelingen? Bekijk dan deze 3 epische routes!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet: de laatste koppensnellers van India

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat mensen onthoofdt en daarmee indrukwekkende gezichtstatoeages verdient, dreigt zelf uit te sterven.

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat me...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...