Natuurreizen

Vermijd de massa op IJsland in 4 stappen

Gepubliceerd: 05 okt 2018 | Natuurreizen | Rondreizen 0
IJsland is druk. Dankzij de extra media-aandacht van de afgelopen tijd wordt het land nu jaarlijks door maar liefst 2,25 miljoen toeristen bezocht. Dat is ZEVEN keer het inwoneraantal. Met deze vier stappen vermijd je de massa!
Door: Tom Aussems


In de zomer schijnt de zon zelfs om middernacht (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

Gelukkig heb ik zelf mogen ontdekken dat het nog steeds niet onmogelijk is om de massa’s toeristen in IJsland uit de buurt te houden en unieke reiservaringen op te doen. Aan de hand van mijn snuggere stappenplan wordt jouw trip naar IJsland een epische reiservaring!

1. Skip de Golden Circle

Richt je liever op IJslands minst bezochte provincie: Westfjorden. Vooral als je van wildlife houdt, kom je hier aan je avontuurlijke trekken. En het mooiste is: je rijdt er zo naartoe. Zo vliegen er aan het einde van Route 612 bij Látrabjarg miljoenen vogels rond, waaronder papegaaiduikers. Aan het einde van Route 614 ligt er een weer een kolonie zeehonden op het strand. Genoeg te beleven!

2. Skip dure hotels, campers en caravan

In plaats daarvan kun je het beste een betaalbare 4x4 met een MINK-caravan huren, compleet met tweepersoonsbed, keukentje en wifi-hotspot. Je pikt je MINK-caravan én terreinwagen op in de buurt van Reykjavik, laadt de koelkast achterin vol met boodschappen en hoppa: je bent op roadtrip in IJsland. In totaal ben je voor een MINK plus huurauto dan € 269 per dag kwijt, voor twee personen, ongeacht seizoen. Ter vergelijking: voor een hotelovernachting voor twee personen betaal je al snel € 200 of meer. En dan heb je nog géén auto.


Op verkenningstocht in IJsland met de MINK-caravan (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

3. Skip een bezoek aan highlights op traditionele tijdstippen

Ga bijvoorbeeld 's ochtends vroeg of juist later in de avond de 'populaire' bezienswaardigheden bekijken. Dat is ook het mooie aan de zomer in IJsland: je kunt zelfs na acht uur ’s avonds nog hele avonturen beleven. Zelfs om 23:50 (!) werpt de zon nog nét een felle gloed over het ruige landschap van IJsland, waardoor je de hele avond door de hoogtepunten kunt blijven bewonderen en fotograferen.

4. Skip georganiseerde tours

Ga in plaats van de standaard tours de locals ontmoeten in de heerlijke hot pools, oftewel geothermische baden! Verspreid door de Westfjorden liggen talloze dampende pools. Het water in deze algenrijke, geothermische baden, die worden gevoed door vulkanisch verwarmd water uit de bergen, is maximaal 41 graden heet. Wij bezochten zelf o.a. Pollurinn.

Ga je binnenkort al op reis naar IJsland? Dan wil je sowieso snel een kijkje nemen in editie 76, want daar staat een héle uitgebreide reportage in (inclusief praktische tips) over onze routes buiten de gebaande paden.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...