Rekening splitten? Gebruik deze smartphone hack image

Rekening splitten? Gebruik deze smartphone hack

Stel je voor: je wilt in een restaurant de rekening splitten met je vrienden, maar daarvoor moet je eerst de kosten voor iedereen optellen. De rekenmachine-app op je iPhone heeft een geheim trucje dat je daarbij kan helpen!

Deze geheime functie zal je leven nét iets makkelijker maken (Foto: Mikaela Shannon, Unsplash)

We kennen het allemaal: je hebt net een heerlijk maaltje opgepeuzeld met je favoriete foodies en de kelner legt het gevreesde bonnetje op tafel. Wie heeft voor hoeveel gegeten? Ik trek meestal mijn mobieltje uit mijn broekzak om een snelle optelsom te maken.

Heb je net al die cijfers ingetikt en maak je per ongeluk een typfoutje? Geen paniek, met deze truc help je jezelf uit de brand en hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen.

Zo werkt het trucje

Zo werkt het: als je een foutje maakt, druk dan vooral niet op het ‘C’ knopje om de rekenmachine te resetten. In plaats daarvan kun je het beste de cijfers naar links of rechts swipen (maakt niet uit welke richting). Zo wis je alleen het foutje, en niet alle andere cijfers die je daarvoor al had ingevoerd.

Heel simpel! Maar toch een briljante functie, vind je niet? Wist je trouwens dat je naast dat trucje nog veel meer uit je smartphone kan halen? Deze 8 handige reisapps helpen je in ieder geval goed op weg.