Onmisbaar in 2018: de 8 handigste reisapps image
Lkoedam

Onmisbaar in 2018: de 8 handigste reisapps

Ben jij al app-to-date voor 2018? Deze apps maken je reisleven een stuk gemakkelijker.



Wereldwijd maken steeds meer mensen gebruk van een smartphone (Foto: Reisreporter HiyaWatty)



Voor de vliegveldhangtoerist



Wist je dat de all-in businesslounges op vliegvelden nu ook beschikbaar zijn voor economyreizigers? Met de apps LoungeBuddy en Priority Pass kun jij er tegen een kleine vergoeding je voetjes omhoog gooien en onbeperkt aan de drankjes en versnaperingen gaan. Je relaxt al vanaf € 16 in een lounge op Schiphol. LoungeBuddy is gratis voor iOS en Priority Pass is gratis voor iOS en Android.



Voor de ‘moeilijke eter’



Als veganist of vegetariër op reis gaan kan knap lastig zijn. Gelukkig is daar HappyCow, een app waarmee je wereldwijd de locaties, beoordelingen en menukaarten van de dichtstbijzijnde veganistische en vegetarische restaurants ophaalt. Vanaf € 4,49 voor iOS en Android. Vind je het lastig om je dieetwensen aan een local uit te leggen? Download dan The Vegan Passport, een app die jouw eetwensen voor je vertaalt. Vanaf € 2,29 voor iOS en Android.



Voor de theaterganger



Met een beetje research en flexibiliteit kun je tegen flinke kortingen naar de beste musicals, toneelstukken en opera’s. De gouden regel: probeer voor de beste deals een dag voor de voorstelling of op de dag zelf een ticket te bemachtigen. Download de TKTS-app om het up-to-date aanbod in New York te checken. Liever wat meer tijd om te plannen? Met de TodayTix-app vind je vanaf een week van tevoren gereduceerde tickets. Gratis voor iOS en Android. 



Voor de treinreiziger



Het is algemeen bekend: voor een NS-treinkaartje moet je (te) diep in de buidel tasten. Download daarom de Treinkaartjes-app en blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen van goedkope treinkaartjes binnen Nederland. Gratis voor iOS en Android.





Ervaar het Rijksmuseum op een nieuwe manier met Smartify (Foto: Reisreporter enroute2)



Voor de stadsnomaad



Leer de stad kennen aan de hand van de locals. Op de Cool Cousin-app vind je een verzameling van stadstips van lokale trendwatchers. Van een vormgever in Praag tot een eigenaar van een juwelierszaak in Stockholm en een speciaalbierbarman in Dallas. Gratis voor iOS. De Android-versie komt eraan.



Voor de museumjunk



Vergeet saaie museumgidsen, -brochures en audiotours. Voor handige informatie en leuke kunstweetjes scan je kunstwerken in ’s werelds bekendste kunstinstituten met de Smartify-app op je telefoon. Gratis voor iOS en Android.



Voor de botanist



De app PlantNet herkent meer dan zesduizend West-Europese plantensoorten. Je hoeft alleen maar een fotootje te maken en de app vertelt je om welke soort plant (of onkruid) het gaat. En waar je beter vanaf kunt blijven. Gratis voor iOS en Android. 



Voor de leergierige



De gloednieuwe Google Lens-app haalt jouw foto door de Google-database en vertelt je wat er op de foto te zien is. Dit werkt voor kunst en planten, maar óók bijvoorbeeld voor producten, bekende gebouwen, teksten en QR-codes. Voorlopig alleen voor Google Pixel-smartphone.