Western Cape

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijzonder strand

Western Cape,
Zuid-Afrika


De tropische dagen houden hier maar aan, dat vraagt om leuke stranden. Eén van de leukste stranden vind ik zelf het strand bij Betty's baai in Zuid Afrika. Daar leven namelijk de pinguïns.

Betty’s Bay is gelegen in het Overberg gebied van de Westkaap provincie van Zuid-Afrika. Prachtig uitgestrekt aan de Atlantische oceaan dicht bij de Palmiet rivier en aan de voet van de Kogelberg vindt u Betty’s Bay aan de schilderachtige route de R44 tussen de plaatsjes Kleinmond en Pringle Bay.

De plaats ontleent haar naam aan Betty Youlden, de dochter van één van de eerste ontwikkelaars van dit gebied. In het koloniale tijdperk was Betty’s Bay een favoriete plaats voor weggelopen slaven en van 1912 tot 1930 werd Betty’s Bay een officieel walvis station, waar u nog wat overblijfselen kunt vinden bij Stoney Point. Het is nu niet meer voor te stellen dat hier 220 mensen bezig waren met het verwerken van walvissen, om nog maar niet te spreken van het aantal Southern right walvissen die hier gedood werden.
Maar vandaag de dag wordt Stoney point vooral bezocht door mensen die een kijkje komen nemen bij de Jackass Pinguïns. U wandelt hier over planken-pad langs de zee en kunt zo mooi de gewoontes van de pinguïns gadeslaan en met een beetje geluk zwemt er dan net een walvis voorbij. Kom aan het einde van de dag als de pinguïns net terug komen van het vissen. (Met dank aan de Zuid Afrika specialist.)