Western Cape

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gardenroute zicht op Widerness

Western Cape,
Zuid-Afrika


Er zijn in Zuid Afrika een aantal ´bekende´ routes. Bv. de Panorama route in het Noorden en de Garden Route in het zuiden.
Ik heb dit jaar op ons gemak de Garden Route weer eens gereden met een aantal stops onderweg en een langer verblijf in Wilderness. Het was alweer heel lang terug dat ik bij the Map of Africa was, dus daar maar weer eens een kijkje genomen. Voor díe foto toen heb ik ooit al eens een rode ster gekregen en stond in de Columbus nr. 43 in 2013. www.columbusmagazine.nl/afrika/zuid-afrika/west-kaap/foto/411706/map-of-africa

Aan de andere kant van het uitzicht op Map of Africa heb je wijds overzicht over dit deel van de Garden Route richting het Oosten. De weg is de N2. Tot aan Knysna liggen er meerdere meren (hier vlei genoemd) waaraan soms accommodatie is gelegen.
Het Wilderness National Park is de aaneenschakeling van deze meren, estuaries, stranden, lagunes, duinen en rivieren. Alles omlijst door bossen en andere begroeiing.
In de schoolvakanties (kerst en januari) is het hier hoogseizoen. Maar dat heb ik dus nog nooit meegemaakt. Het is er altijd lekker rustig als wij hier verblijven.

Voor tours in de Garden Route of autohuur kan ik Jumbotours in Wilderness aanraden.
Nu met het huidige tekort aan huurauto's was ik ontzettend blij dat het hen toch gelukt is om de autohuur voor ons te regelen. Ophalen in Kaapstad, inleveren in Johannesburg. Geen eigen risico, ongelimiteerd aantal kms, 2e chauffeur. Alles wat we nodig hebben. Eén ding: neem geen Renault Kwid (categorie A) Ik had die in eerste instantie 'gekozen' vanwege de kofferbak en dacht het ziet eruit als een kek en fiere auto. Alleen heeft maar 1 liter motor vermogen, dus kwamen in Kaapstad en omgeving al bijna geen helling op. Dus na 3 weken omgeruild voor Renault Sandero Stepway (categorie B) om daarmee de reis naar Johannesburg te gaan maken. Ook dat ging via Jumbotours te Wilderness. (je hebt niet te kiezen voor type auto's maar nu was dat toevallig wel mogelijk bij het omwisselen) En normaal huren we ook gelijk categorie B, maar dacht nu met de Renault Kwid wel toe te kunnen. Mooi niet dus.