Wildcard voor national park bezoeken

Ik zou iedereen die een rondreis maakt van kaapstad -> johannesburg of andersom adviseren om de nationale parken pas aan te schaffen. Je kunt alles over deze pas lezen op de website van [url="http://www.sanparks.org/wild/" target="_blank"]Sanparks[/url].

De pas is genaamd [url="http://www.sanparks.org/wild/" target="_blank"]Wildcard[/url] en geeft toegang tot bijna alle parken in Zuid-Afrika en geeft ook nog eens korting op een aantal andere atracties. De pas kost ongeveer 100 euro per persoon maar als je van plan bent om meerder parken te bezoeken verdien je dit makkelijk terug. Ook ben je vaak sneller aan de beurt bij de kassa's van een park.

Wij kochten de pas bij boulder beach om bij de pinguins te mogen komen. Verder konden wij de pas bij de volgende parken gebruiken :

Boulders beach
Table mountain national park
Bontebok national park
Wilderness national park
Tsisikamma national park
Addo elephant park
Hluhluwe (korting)
Isimangaliso wetlands park (korting)
Kruger national park

Doordat je de pas hebt ben je ook sneller geneigd om een park te bezoeken ookal is het dan maar voor bijvoorbeeld 2 uurtjes. Je hebt toch al betaals dus je kan lekker rustig doen waar je zin in hebt. Je kan de pas overigens ook via internet bestellen en thuis bezorgen maar bij het eerste national park aanschaffen is net zo makkelijk.

De kaart is overigens een jaar geldig dus als je net als iedereen compleet verliefd op het land thuis komt kan je hem gewoon weer gebruiken als je binnen een jaar nog een keer terug wilt.

Laat kaart zien

Info over deze tip

Deze reisreporter heet Guidowater
Deze foto is gemaakt in Zuid-Afrika
Geplaatst op 30 Jun 2012
De gekozen categorie is Algemene tip

De beste foto's en tips


1 reactie(s) bij "Wildcard voor national park bezoeken"

  • profile image comment
    Door agrotewal • geplaatst op 11 Apr 2014 | 20:25:30

    Ik heb de pas gekocht toen ik voor het eerst naar Zuid Afrika ging, zuiver en alleen voor het Kruger en toen was ik al veel goedkoper uit dan losse kaarten. het jaar daarop zijn we iets eerder gegaan en konden we de pas weer gebruiken. Ook hebben we thuis een aantal keer een magazine ontvangen. Goede tip.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.


Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!