Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een walvisje meer of minder

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


Oost-Kaap Zuid Afrika. Wij kwamen van Mozambique en reden door naar St. Lucia waar wij onze laatste dagen in Zuid-Afrika mocht gaan vermaken. Op het programma stond o.a. een walvis tour. Onze gids Hennie Pieters (Imbizo Safari Tours) een supergave kerel, vertelde ons dat de kans dat wij hier walvissen zouden zien veel groter was dan in Kaapstad. Met deze woorden waren wij dus heel benieuwd en of dat echt wel zo was.
Vroeg uit de veren, het weer was grauw. Eenmaal aangekomen bij de kust stond de boot op ons te wachten, reddingsvesten aan en gingen aan boord.
De Schipper vertelde ons dat het spannendste gedeelte de branding was en inderdaad dat had hij niet gelogen, super gaaf was dat. Na 15 minuten op zee waren we aan het zoeken naar walvissen en opeens daar zag de Schipper iets, inderdaad een walvis als de brandweer richting de walvis.
Wat ons toen is overgekomen dan maken wij nooit meer mee. Het weer was niet best, een behoorlijk windje iedereen zat binnen behalve wij. Met 1 hand foto's maken en maar hopen dat de walvissen erop stonden. Ik zeg walvissen omdat wij in een groep mee voeren van maar liefst 13 walvissen.
Dit was een prachtige beleving, die ze ons nooit meer afnemen.