Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsondergang op atlantische oceaan met uitzicht op het Groenpuntstadion

Kaapstad,
Zuid-Afrika


We hadden een middag en avond om Kaapstad te ontdekken. We zijn wandelend de stad ingegaan door de mooie tuinen van Company's garden door het oude stadscentrum (waar we lekker geluncht hebben) naar het nieuwe gedeelte, Waterfront. Daar in het reuzenrad genoten van het mooie uitzicht over de stad.

Daarna hebben we ook een boottochtje gemaakt van een uur, de Atlantische Oceaan op. met een piratenschip. Over de deinende golven je hebt zo een mooi uitzicht over de stad en het voetbalstadion. Kosten ongeveer 20 euro. Je kunt er ook wat drinken. Erg leuk voor als de kinderen mee zijn of om te fotograferen, of als je van boottochtjes houd.

Links zie je het Groenpuntstadion. Het was een van de stadions die gebruikt werden voor de WK voetbal in 2010. Het stadion heeft een capaciteit van 68.000 zitplaatsen. Daarnaast is het stadion verbonden met het water en omringd door een park van 60 ha.

Na terugkomst waar heerlijk gedineerd, en daarna avontuurlijk/spannend (daar moet ik nog een blogje over schrijven) teruggewandeld naar ons Hostel.