Sahara

In de Tunesische Sahara vind je naast een hele hoop zand ook een aantal steden, bedoeïnendorpjes en oases. Tatouine is een typische berberstad. In de omgeving vind je vele oudheden maar ga ook zeker eens langs op de kleurrijke markt van deze stad. Andere mooie dorpjes zijn Matmata en Chemini.

Informatie over Sahara

Beste foto's & tips van Sahara

'514286' door Jeanne '514286' door Jeanne

TunesiëSahara

TunesiëSahara

De oase van Douz

Jeanne

Na een lange rit komen wij in de plaats Douz, de poort naar de woestijn ook wel genoemd! Douz is een oase en een dorp in centraal Tunesië, 's Morgens vroeg vertrokken vanuit het eiland Djerba naar Douz, onderweg een stop gemaakt in Matmata, daar hebben wij thee gedrongen bij een Berber familie Het landschap wordt onderweg steeds droger en onherbergzamer, doordat het hier zelden regent is het een onvruchtbaar gebied, de droogte is moordend. Het is bijna onmogelijk hier een bestaan op te bouwen! graag openen aub!

'416018' door EvanderHel '416018' door EvanderHel

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Zandloopster

EvanderHel

Ik houd van bossen. Van oerwoud. Jungles. Met de meest waanzinnige dieren erin, verscholen en alleen zichtbaar na zweten, zwoegen, zoeken en een tikkie geluk. Hier zijn geen bossen. Geen oerwoud, jungles, prachtige dieren. Niks van dat al. Maar zweten kun je hier wel, aan mijn klotsende oksels kon je bijna (let wel, bijna...) horen dat er in de buurt een plas water was. En zwoegen. Man, ik dacht even zo'n heuveltje op te lopen maar een onzichtbare lopende zandband zette me net zo makkelijk weer terug. Zoeken kun je hier ook, naar rust. Dat is snel gevonden. Wat een geluk. Het is niet met elkaar te vergelijken maar de schoonheid van zand dat rusteloos beweegt, heeft mij ingepakt. Droog en stoffig.

'513338' door KHeijlaerts '513338' door KHeijlaerts

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Zand, zand, zand

KHeijlaerts

Ruim een jaar geleden alweer was ik in Tunesie op rondreis. Een fantastische week met vele hoogtepunten. Door dreigingen aan de grens konden we niet zoals op de planning stond naar het uiterste westen. Daarom is tijdens de reis het plan gewijzigd in een extra expeditie dieper de Sahara in naar het zuiden. Met 4X4 wagens zijn we een heel eind de Sahara in gereden tot we bij de echte hogere zandduinen uitkwamen. Daar hebben we vrij de gelegenheid gekregen om door de Sahara te gaan lopen (met wat tips om de weg weer terug te vinden naar de auto's) Ondertussen werd er een heerlijke maaltijd voor ons voorbereid, die we bij terugkomst bij de auto's op z'n Tunesisch (zittend op de grond aan een hele lage tafel, gezellig delen uit 1 grote schaal) hebben gegeten. Een waardige vervanging voor het originele reisschema!

Laat kaart zien