Sahara beste reistijd

Het weer in Sahara

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sahara te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sahara? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sahara

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sahara:
Een Middellandse Zee die voor verkoeling en vochtigheid zorgt en een Sahara die warmte en droogte brengt: dat is het klimaat van Sahara. Terwijl het in het zuiden eigenlijk nooit regent, moet je tijdens de winter, van oktober tot april, in het noorden rekening houden met koele dagen en buien. De beste, maar ook meteen drukste tijd om Sahara te bezoeken is in de zomer, van mei tot september.


Reisadvies
Voor Sahara geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
18 januari Dag van de Revolutie, 20 maart Onafhankelijkheidsdag, 3 augustus Bourguiba Dag, 3 september Herdenkingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sahara

Beste foto's & tips van Sahara

'514286' door Jeanne '514286' door Jeanne

TunesiëSahara

TunesiëSahara

De oase van Douz

Jeanne

Na een lange rit komen wij in de plaats Douz, de poort naar de woestijn ook wel genoemd! Douz is een oase en een dorp in centraal Tunesië, 's Morgens vroeg vertrokken vanuit het eiland Djerba naar Douz, onderweg een stop gemaakt in Matmata, daar hebben wij thee gedrongen bij een Berber familie Het landschap wordt onderweg steeds droger en onherbergzamer, doordat het hier zelden regent is het een onvruchtbaar gebied, de droogte is moordend. Het is bijna onmogelijk hier een bestaan op te bouwen! graag openen aub!

'416018' door EvanderHel '416018' door EvanderHel

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Zandloopster

EvanderHel

Ik houd van bossen. Van oerwoud. Jungles. Met de meest waanzinnige dieren erin, verscholen en alleen zichtbaar na zweten, zwoegen, zoeken en een tikkie geluk. Hier zijn geen bossen. Geen oerwoud, jungles, prachtige dieren. Niks van dat al. Maar zweten kun je hier wel, aan mijn klotsende oksels kon je bijna (let wel, bijna...) horen dat er in de buurt een plas water was. En zwoegen. Man, ik dacht even zo'n heuveltje op te lopen maar een onzichtbare lopende zandband zette me net zo makkelijk weer terug. Zoeken kun je hier ook, naar rust. Dat is snel gevonden. Wat een geluk. Het is niet met elkaar te vergelijken maar de schoonheid van zand dat rusteloos beweegt, heeft mij ingepakt. Droog en stoffig.

'513338' door KHeijlaerts '513338' door KHeijlaerts

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Zand, zand, zand

KHeijlaerts

Ruim een jaar geleden alweer was ik in Tunesie op rondreis. Een fantastische week met vele hoogtepunten. Door dreigingen aan de grens konden we niet zoals op de planning stond naar het uiterste westen. Daarom is tijdens de reis het plan gewijzigd in een extra expeditie dieper de Sahara in naar het zuiden. Met 4X4 wagens zijn we een heel eind de Sahara in gereden tot we bij de echte hogere zandduinen uitkwamen. Daar hebben we vrij de gelegenheid gekregen om door de Sahara te gaan lopen (met wat tips om de weg weer terug te vinden naar de auto's) Ondertussen werd er een heerlijke maaltijd voor ons voorbereid, die we bij terugkomst bij de auto's op z'n Tunesisch (zittend op de grond aan een hele lage tafel, gezellig delen uit 1 grote schaal) hebben gegeten. Een waardige vervanging voor het originele reisschema!

Laat kaart zien